Hirmagazin.eu
Főoldal » Tévedett sok magyar – rossz helyre tették a pénzüket?
Gazdaság

Tévedett sok magyar – rossz helyre tették a pénzüket?

A múlt héten is elfogyott több mint 160 milliárd forintnyi magyar állampapír plusz (máp plusz). Az egyéves magyar állampapír is jól ment, pedig nem éri meg megvenni.

Az első hét rekordját meg sem közelítette a múlt héten a magyar állampapír plusz (máp plusz) jegyzése, de még a második héten is jól fogyott a szuper állampapír. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 100 milliárd forintos mennyiségre több mint 160 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be, amit az ÁKK el is fogadott.

Az első héten 529 milliárd forintnyit jegyeztek a máp pluszból, akkor is 100 milliárd forintnyit hirdetett meg az államadósság-kezelő. A máp pluszra sokan várhattak, ennek a kötvénynek ugyanis nagyon magas a kamata, ráadásul kamatadó sem terheli. Az első félévben évesítve 3,5, a másodikban évesítve 4 százalékos a kamat, a második évben 4,5, a harmadikban 5, a negyedikben 5,5, az ötödikben pedig 6 százalékos kamatot fizet a papír.

A máp plusz fontos jellemzője még, hogy a kamatfizetések után egy héten át 100 százalékos árfolyamon válthatják vissza a befektetők, vagyis fél évre 1,75, egy évre 3,785 százalékos kamatot kaphat a rövid távon gondolkozó befektető. Ezek után kissé érthetetlen, miért jegyeztek a múlt héten több mint 65 milliárd forintnyi egyéves magyar állampapírt (1máp) is a kisbefektetők, hiszen az utóbbi kamata csupán 3 százalék. A múlt héten ilyet vásárló befektetők egy év alatt több mint 512 millió forintot buknak ahhoz képest, mintha máp pluszt vettek volna. 1mápból az ÁKK ennél kevesebbet, 50,3 milliárd forintnyit tervezett a múlt héten értékesíteni.

mai

Hasonló hírek

Marketing automatizálás a gyakorlatban – workshop

Géza

Megnyílt a 37. Construma építőipari szakkiállítás

Géza

Adóügyek, gazdaság: amit tudni kell, tudni érdemes

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------