Image default
Sporthirek

Terrorveszély: megerősítik a Magyarország-Norvégia meccs védelmét

Csü­tör­tök este ha­zánk fiai 1-0-ra nyer­tek a nor­vé­gok ellen az Eu­rópa baj­noki pót­se­lej­te­zőn. A va­sár­nap este meg­ren­de­zésre ke­rülő vissza­vágó Bu­da­pes­ten lesz, ami­nek a biz­to­sí­tási ter­vét, az UEFA-val egyez­tetve át­ala­kí­totta a rend­őr­ség a pá­ri­zsi vé­reng­zés miatt. A fé­le­lem nem alap­ta­lan, a fran­cia fő­vá­ros­ban is cél­pont volt a pén­teki Fran­cia­or­szág-Né­met­or­szág rang­adó.

A párizsi terrortámadás miatt a magyar rendőrség úgy döntött, hogy a vasárnap esti Magyarország-Norvégia meccs biztonságát megerősíti. Az UEFA-val és az MLSZ-el egyeztetve, a rendőrség vezetői úgy döntöttek, hogy az eredeti biztosítási tervet újragondolják, hisz a pénteki Franciország-Németország meccs is célpontja volt a terroristáknak.

Vasárnap este a szurkolók sokkal több egyenruhásra számíthatnak a Groupama Aréna környékén, ahogy az érkezési és távozási útvonal is meg lesz határozva. A stadiont és környékét előzetesen tűzszerészek vizsgálják át, és folyamatos tűzszerészi járőrszolgálatot is biztosít a rendőrség.

Az MLSZ úgy döntött, hogy a kapunyitás időpontját is megváltoztatja. A stadionban 18 óra 15-től lehet bemenni, a szurkolóknak az új biztonsági intézkedés miatt alaposabb ruházat és csomagátvizsgálásra kell számítania.

Groupama aréna

(Fotó: MTI)

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Nem engedték rajthoz állni az egyik magyar kenust

Géza

Duplázódhat a válogatott értéke

Edit

Rendkívüli intézkedések! Terroristák támadhatnak az EB-döntőn

Mazsi