Image default
Külföld

Terrortámadás történt éjjel Párizsban: lecsapott az Iszlám Állam

Egy férfi halálra sebzett egy járókelőt, négyet pedig megsebesített, kettőt közülük súlyosan.

Terrorista tettként kezelik azt a késes támadást, amely szombaton késő este történt Párizs belvárosában: egy férfi halálra sebzett egy járókelőt, négyet pedig megsebesített, kettőt közülük súlyosan.

A merénylőt – aki “Allahu akbárt” (Allah a legnagyobb) – kiáltozva követte el támadását, a gyorsan beavatkozó rendőrség agyonlőtte.

A terrortett elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett a szócsöveként működő Aamák hírügynökségen keresztül, ám nem szolgált állítására bizonyítékkal, sem pedig részletekkel az elkövetőről, csupán annyit közölt róla, hogy a szervezet “katonája”. Az Iszlám Állam ezt a kifejezést gyakran használja propaganda célból akkor is, ha semmi köze az elkövetőhöz.

Egy szemtanú szerint a támadó a kiérkező rendőrökre is rá akart támadni, akik előbb sokkolóval próbálták ártalmatlanná tenni, ám kénytelen voltak lőni.

Gerard Collomb francia belügyminiszter tweetüzenetben méltatta a rendőrség “higgadt és gyors reakcióját, amellyel a támadót ártalmatlanná tette.”

Emmauel Macron francia elnök közölte, hogy országa nem enged a “szabadság ellenségeinek”.

A támadó kilétéről egyelőre nem közöltek semmit a francia hatóságok.

Forrás: Ripost

Fotó: AFP

Hasonló hírek

Lopni akartak az auschwitzi haláltáborból

info

Áprilisra stabilizálódtak az élelmiszerárak

Géza

Itt a kölni botrány svéd verziója

Edit