Hirmagazin.eu
Főoldal » Terrortámadás érheti a világ legmagasabb szobrát, India egy katonai egységet küld a helyszínre
Külföld

Terrortámadás érheti a világ legmagasabb szobrát, India egy katonai egységet küld a helyszínre

Az indiai hadsereg egyik különleges alakulata védi szeptember másodikától a Gudzsarát államában található Egység szobrát.

Egy esetleges terrortámadástól tartva az indiai kormány egy 272 főből álló különleges katonai egységet vezényel a világ legnagyobb szobra, a 240 méter magas Egység szobor védelmére – írja a Hindustan Times indiai hírportál.

 

A független India első belügyminiszterét, Sardar Vallabhai Patelt ábrázoló szobrot hónapokkal ezelőtt lezárták a látogatók előtt a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések következtében. Az újranyitás szeptember 2-án várható, ekkor emelik meg jelentősen az emlékművet biztosító katonák számát.

Egészen pontosan a Központi Ipari Biztonsági Erők (CISF) egyik különleges egységét vezénylik a helyszínre, mely a kulcsfontosságú létesítmények védelmére specializálódott. India-szerte ilyen egységek védik a reptereket, Új Delhi metróhálózatát és a kormányzati épületeket is.

Az indiai belügyminisztérium egy szűkszavú közleményben azzal indokolta a hadsereg jelenletét, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedett a terrorfenyegetettség a térségben.

Az Egység szobrát (Statue of Unity) 2018 októberében adták át, napra pontosan négy évvel az építési munkálatok megkezdése után. Összesen 15 hónap tervezést, 40 hónap építkezést és két hónap átadási időszakot ölelt fel a projekt, melyen 300 mérnök és 3500 építőmunkás dolgozott.

A Sardar Vallabhbhai Patelt, India első belügyminiszterét ábrázoló monstrum 182 méter magas, de talapzatával együtt 240 méterre nyúlik.

Az építési költségek 30 milliárd rúpiába, azaz átszámítva körülbelül 121 milliárd forintba kerültek.

A szobor egyébként már nem sokáig büszkélkedhet a világ legmagasabb szobrának címével, Mumbainál már épül és 2021-re tervezik átadni Cshatrapai Sivadzsi 17. századi király 212 méteres lovasszobrát.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Egy több ezres tömeg áttörte a rendőrkordont a macedón-görög határon

info

Ilyet még biztosan nem láttunk, befagyott a Niagara – VIDEÓ

Mazsi

Motoros bandák csaptak össze Texasban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------