Image default
Külföld

Terroristákat támogató muszlim szervezet vagyonát fagyasztották be Franciaországban

GRANDE-SYNTHE, Hat hónapra befagyasztották a francia hatóságok kedden a Centre Zahra France nevű iszlám szervezet vagyonát terrorcsoportok támogatásának gyanúja miatt – írja az MTI.

A francia rendőrség kedden kora reggel házkutatást tartott a szervezet székhelyén, illetve annak vezetőinek lakásán, őrizetbe vettek 11 embert, valamint fegyvereket is lefoglaltak.

A mintegy 200 rendőr részvételével az észak-franciaországi Grande-Synthe településen végrehajtott terrorelhárító akciót az indokolta, hogy a Centre Zahra France erőteljesen támogat több terrorcsoportot és olyan mozgalmakat, amelyek a köztársaság értékeivel ellentétes eszméket helyeznek előtérbe – közölte a Nord megyei prefektúra.

Internetes oldala szerint a 2009 novemberében alapított Centre Zahra France kulturális központ célja, hogy megismertesse az iszlám üzenetét. A hatóságok azonban azt gyanítják, hogy egyes szervezetek, amelyeknek a központ helyt ad, törvényesnek tartják a dzsihádot, és elfogadóak olyan terrorista szervezetekkel szemben, mint a palesztin Hamász vagy a libanoni Hezbollah.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Félholtra vert 20 migráns két biztonsági őrt Madridban

Mazsi

Kati Piri: A szolidaritás nem működhet önkéntes alapon

Géza

Új egyiptomi főváros létrehozásáról írt alá szerződést Kairó és az Emírségek

info