Főoldal » Terror pánik Amsterdamban: Kiürítették a repteret!
Külföld

Terror pánik Amsterdamban: Kiürítették a repteret!

Kedd éj­szaka 10 óra körül fel­fegy­ver­zett ro­ham­osz­ta­go­sok száll­ták meg a Schip­hol rep­te­ret és az épü­le­tet tel­je­sen ki­ürí­tet­ték, mi­u­tán több utazó is be­je­len­tést tett egy gya­nús cso­mag­ról.

Úgy tudjuk, a gyanús csomagot közvetlenül a repülőtér épülete mellett, a buszmegállóhoz közel találták meg, tartalmát egy robot segítségével tárták fel, az éjszaka folyamán nem érkezett hír a pontos eredményről – írta a brit Mirror. A reptér épületéből kiterelték az utasokat, akik órákon át értetlenül várakoztak a hűvösben. Rengetegen küldtek üzeneteket a közösségi portálokon keresztül, így próbálták megosztani egymással az információmorzsákat.

Terror pánik Amsterdamban: Kiürítették a repteret!

Az MTI közben arról számolt be, hogy holland katonai rendőrség kedd éjjel őrizetbe vett az amszterdami Schiphol repülőtéren egy – a megfogalmazás szerint – “gyanús helyzetben” lévő férfit, a repülőtér bizonyos szakaszait kiürítették.

A rendőrség szóvivőjének közlése szerint a hatósági ellenőrzés a repülőtér főterminálja előtti buszmegállók területén folyik. A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi volt az a gyanús helyzet, amely az őrizetbe vételhez vezetett, és nem fedett fel semmit a gyanúsított kilétéről sem.

Arra kérdésre, hogy a helyzet fenyegeti-e a repülőtér biztonságát, a szóvivő csak annyit felelt: korai lenne megmondani.     Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike repülőtéren történt.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A németek nagy többsége nem mer nyíltan beszélni a migránsokról

Mazsi

Elütöttek a zebrán egy 20 éve vak férfit, visszanyerte a látását

Mazsi

Svájc nem ad állampolgárságot a segélyen élő migránsoknak

Mazsi