Hirmagazin.eu
Főoldal » Természetesen a lakásodban
Otthon, lakberendezés, kert

Természetesen a lakásodban

Szeretjük a természetet. Ősi vonzódás ez, amelyet nem kell kiiktatni akkor sem, ha nincs kertünk. Növényekkel és állatokkal közelebb kerülhetünk a természethez, de számos más megoldás is van erre. Adunk némi segítséget!

Természetesen a lakásodban
Gyermekkorunkban felvettük a földön heverő, száraz faágat. Láttunk benne valamit, ami megragadott annyira, hogy akár még haza is vittük.

Ugyanígy tettünk kavicsokkal, kövekkel. Ezt a régi tevékenységet most is fel lehet eleveníteni, hiszen a nagyobb, érdekes elágazású faág otthoni dekoráció is lehet. A faanyagot megfelelően lekezelve, a falhoz illesztve polcrendszer vázát is képezheti. Ha az ágak mentén a falhoz rögzítünk üveglapokat, azok szolgálnak polcként. Mutatós darabja lehet a nappalinak.

Egy vastagabb faléc az előszobában felfúrva, akasztókkal ellátva, kiváló fogasként funkcionál. A merészebbek akár festhetnek rá motívumokat, feliratokat is.

Egy száraz, nagyobb fadarab, amely y alakban elágazik, a fürdőszobában törölközőtartóként is megállja a helyét. Az ágas, bogas faágakat a mennyezetre is felilleszthetjük és saját készítésű papírmadarakkal, lepkékkel, bármi más lógó dísszel ékesíthetjük. Igazán rendkívüli hatást ad akár a gyerekszobának is. Ha ezt megunnánk, csak tekerjük a mennyezeten lévő ágra fényfüzért. Nemcsak nappal, de éjszaka is igazi különlegesség.

Nagyobb fakéreg darabot, faágat hanyagul be lehet egy olyan sarokba támasztani, amely üres. Annyira üres, hogy érezhetően hiányzik onnan valami, de semmi odaillőt nem találtunk otthonunkban. Legyen hát ez a valami természetes, mondjuk egy vagy több fadarab, kéreg hanyagul beállítva. Ugyanígy megoldás lehet az üres terek kitöltése, ha egy nagyobb sziklát állítasz be. Persze ahol kicsi gyermek van, az ott meg kell fontolni, de máskülönben nagyon mutatós tud lenni.

Nyaralás során biztosan találsz olyan boltot, ahol fafaragványokat árusítanak. Legyen az egy kép, vagy egy nagyobb szobor, amely fából készül, máris beviszi otthonodba a képzőművészetet és a természetet is. Ha pedig te magad akarsz készíteni fából képet, akkor a nem használt léceket vedd elő, ápold, fesd le azt és készíts belőlük képkeretet, amelyet aztán a falad ékévé válhat.

A legegyszerűbb megoldás a természet erejének és hatásának megmutatása, ha vázákba bimbózó, virágzó ágat raksz. Akár minden szobába, minden helyiségbe rakhatsz néhány ágat, üveg vázában tartva kimondottan kellemes a hatása.
A fából készült bútordarabok is melegséget visznek otthonunkba, legyen az egy komód, egy dohányzóasztal, vagy egy régi faláda.

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Rusztikus fürdőszoba – 5 tipp, amivel rátalálunk!

info

Csupán 2 hozzávaló az egész és kifehérítheted a besárgult wc-d!

Edit

Próbáld ki ezt az 5 trükköt és kétszer annyi virág lesz a rózsáidon, ami egész nyáron kitart majd!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!