Hirmagazin.eu
Főoldal » Terhesen szállt fel a buszra, de nem volt helye. Durva, amit az utasok tettek a kismamával!
Életmód hírek

Terhesen szállt fel a buszra, de nem volt helye. Durva, amit az utasok tettek a kismamával!

Tömegközlekedésen utazni nem egy leányálom, főleg nem napi rendszerességgel. Nem mintha kocsival a forgalmi dugóban jobb lenne, vagy esetleg biciklivel manőverezni valahol… de akkor, költözzünk a lakatlan szigetre? A szabályok néha kegyetlenek tudnak lenni: ami kötelező soha sem szimpatikus, de hogyha már opcionális a dolog, elgondolkozunk rajta.

Így születnek az illik, nem illik dolgok. Senki sem mondja meg (főleg, ha az ember elmúlt már harminc, negyven), hogy mit illik és mit nem tenni nap mint nap, hogy a társadalom elviselhető tagjai lehessünk, de egy kis jóérzéssel mi magunk is rájövünk, nem kell nagy észjárás hozzá.

Például illik átadni terhes nőnek a buszon a helyet, vagy akár előreengedni a kilométeres sorban a pénztárnál. Ezekért persze nem jár büntetés, ha nem így cselekszünk, de az ember is sokkal nyugodtabb szívvel hajtja párnára a fejét este. Tapasztalatból mondom. Az a mosoly és „köszönöm”, amit legutóbb egy pénztárnál kaptam, mert éppen egy állapotos nőt előre engedtem, elfelejthetetlen.

Persze ennek ellenkezője is előfordult már: zsúfolt (tényleg szinte a sofőr székén is ketten ültek) tömegközlekedésen, egy testesebb nő próbált hátrahatolni az ülések között, míg nem egy lelkes fiatal, gyorsan felpattant a székből, hogy átadja a helyét. A nő hangosan, rámordult a fiatalra: nem vagyok terhes, csak kövér. Az utána következő csendet, és a kínos arckifejezéseket már mindenki el tudja képzelni.

Egy barátnőm nemrég szült, amikor állapotos volt mindig azon panaszkodott, hogy a tömegközlekedési járatokon az emberek nem igazán akarják átadni a helyeiket. Nem is az idősekkel van gond, leginkább a fiatalok és a férfiak teszik magukat, hogy minden a legnagyobb rendben, legtöbben próbálnak mélyen elgondolkodva kitekinteni az ablakon, addig sem kell észrevenni a mellettük álló terhes nőt.

Persze vannak olyan esetek is, amikor nekem is kezd nőni a szarv a fejemre. Soha nem tudom megérteni, hogy ha valaki nyugdíjas, miért jár automatikusan neki hely a buszon, trolin, villamoson, metrón, megállókban, várótermekben… stb. De néha azt sem tudom felfogni, miért foglal el egy kamasz két helyet az ülésen?

Az, hogy kinek illik, kinek nem, kinél hol kezdődik a jóindulat, egyén, lelkiállapot, test fáradtság, neveltetés…stb-függő. Sok mindenre foghatjuk, hogy éppen miért nem adtuk át a helyet a tömegközlekedésen. De addig, amíg be nem vezetnek erre egy törvényt, mindenki gondoljon arra, hogy mennyivel könnyebb este elaludni.

Ti mit gondoltok a témáról? Jár a terhes nőnek ülőhely a buszon?

Forrás: Tudásfája / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szívszorító: haldokló emberek utolsó tettei és kívánságai ;(

Edit

Elképesztő felajánlással veszi fel a küzdelmet a koronavírussal Galambos Lajos: saját vendégházát ajánlotta fel egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Géza

Legszebb napjára, az esküvőjére nem emlékszik a balesete miatt!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!