Hirmagazin.eu
Főoldal » Terézváros momentumos polgármestere egy játszótéren nyitotta meg a homofóbia elleni kiállítást..
Életmód hírek

Terézváros momentumos polgármestere egy játszótéren nyitotta meg a homofóbia elleni kiállítást..

A terézvárosi Hunyadi téren június 7-től két héten át találkozhatnak a járókelők az „Én is ember vagyok” kampány kiállításával.

A május közepén indult társadalmi figyelemfelhívó kampány főszereplői olyan magyar LMBTQ emberek, akik arccal vállalva mesélnek életük egy-egy meghatározó élményéről.

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 140 ezer LMBTQ embert kérdezett meg legutóbbi felmérése során, és a tavaly publikált eredményekből kiderül, hogy egy év alatt a magyar LMBTQ emberek 49 százalékát éri valamilyen diszkrimináció az identitása miatt.

A köztéri kiállítás megnyitóján a kerület polgármestere, a momentumos Soproni Tamás arról beszélt, hogy Terézváros az elfogadás mellett áll:

„Sokan mondják, hogy „túl sok szó esik” az elfogadás fontosságáról. A valóság ennek éppen az ellenkezője: túl keveset beszélünk arról, miért nem probléma, ha valaki mást szeret, máshogy él, mint a többség, hogy miért kellene nyitottabbnak, toleránsabbnak lennünk, és miért lenne ez jó azoknak is, akik szenvednek a kirekesztéstől.

Szerinte Magyarországon 2021-ben is nagyon nehéz dolog a többségtől eltérő identitással élni. Soproni azt ecsetelte, hogy a hátrányos megkülönböztetés létezik, és életeket tesz tönkre. Az „Én is ember vagyok” kampány éppen ezt, a kirekesztést, a megbélyegzést teszi átélhetővé.

Hozzátette:

Hiszek abban, hogy minden ember egyenlőnek születik, függetlenül a vallástól, származástól, anyagi vagy társadalmi helyzettől és szexuális orientációtól.

A Hunyadi téren látható fotókiállítás, az emberi arcok, történetek is ebben a hitemben erősítenek meg. A képek a mindennapi gyűlölet és kirekesztés ellen szólnak, és az elfogadás fontosságát hirdetik. Egy apró, de fontos lépés ez a kiállítás ahhoz, hogy egy jobb világban éljünk.”

Önkormányzatokkal, nagykövetségekkel, médiumokkal és cégekkel összefogva az „Én is ember vagyok” kampányt az idén tíz éves Humen indította május 17-én, a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapon.

A Humen ügyvezetője, Erdei Zsolt szerint nem szabad bántanunk egymást, erre reflektálnak a megszólalók történetei.

“Nagyon örülünk, hogy ehhez a kampányhoz több budapesti kerület is csatlakozott, ennek keretében pedig most Terézvárosban egy köztéri kiállítás keretében valósulhatott meg. Külön öröm, hogy a kerület ennyire nyitottan és pozitívan fogadta a kezdeményezést.

vadhajtasok

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Őrület! Lassan már itt a karácsony – most kiderül, a magyarok mennyit költenek az ünnepek előtt és melyek a legnépszerűbb ajándékok

Géza

Sétáljon a lábaiért!

info

Papsajt, a növény, amit te már nem ismersz, de mi még ettük!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected]irmagazin.eu.

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!