Hirmagazin.eu
Főoldal » Tényleg sikló épül a Gellért-hegyre
Gazdaság

Tényleg sikló épül a Gellért-hegyre

Az Erzsébet híd budai hídfője környékén valóban a projekttel kapcsolatos régészeti feltárás zajlik. Az új vonal a Citadellához vezetne.

Megerősítette a Főpolgármesteri Hivatal a g7.hu-nak, hogy a Gellért-hegyre sikló épülhet, és az Erzsébet híd budai hídfője környékén valóban a projekttel kapcsolatos régészeti feltárás zajlik.

A sikló bejárata a Rác Fürdő mellett induló, a Hegyalja út alatt kialakított aluljáróból nyílik majd. Itt a portál értesülése szerint egy 13 busz befogadására alkalmas parkoló épülne (a Citadellánál 12 férőhelyes a kapacitás). A budavári siklóval ellentétben ezen a vonalon egy pályát alakítanának ki, középen egy kitérővel.

A főváros azt is közölte, hogy a tényleges építési munkák a következő fél évben kezdődnek és várhatóan 15 hónapig tartanak, vagyis

2020 nyarán már siklóval lehetne menni a Gellért-hegyre.

A sikló megépítése egyben azt is jelenti, hogy a Citadella környékéről hamarosan eltűnhetnek a turistabuszok, a Főpolgármesteri Hivatal szerint ugyanis a beruházás “egyik nem titkolt célja”, hogy a Gellért-hegyet mentesítse a tömeges buszforgalomtól.

Az első, meredekebb szakaszon az Orom utca vonaláig a sikló föld alatt futna, az ezutáni lankásabb szakaszon pedig 2,5-3,5 méter magas hídszerkezeten haladna a Citadella sétányig. A menetidő a tervek szerint 72 másodperc lesz.

forrás: infostart

Hasonló hírek

Pénisz-, sperma-, és mellnövelő hatást ígérő szereket vontak ki a forgalomból

Edit

Elemző a nyugdíjról: a jövő nem annyira drámai, mint mondják

Edit

Másfélszeresére nőhet a legkisebb vállalkozások áfamentessége

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------