Image default
Belföldi hírek

Tényleg megérkeztek a terroristák, vagy kamuztak a szír keresztények? Itt az igazság!

A szír keresztények szerkesztette This is Christian Syria Facebook-csoport szerint magukat menekültnek álcázva megérkeztek Európába a terroristák.

Ezt olyan fényképpárokkal igazolja a csoport, ahol az egyik felvételen ugyanazon illető fegyveres terrorista, a másikon pedig menekült — közölte a Magyar Idők.  Erre az Index.hu és a 444.hu rövidesen írt egy-egy rövid bejegyzést arról, hogy ez kamu. Természetesen az igazság szubjektív, de “nem zörög a harazst, ha nem fújja a szél!”

Ellenzéki terrorista vagy demokrata menekült?

Fontos tudni, hogy a damaszkuszi kormány ellen egy sor fegyveres szervezet harcol, melyek ugyan egymással is hadilábon állnak, de a fő ellenség: Bassár el-Aszad. Ezért nagyon gyakran létrejöhetnek alkalmi szövetségek, helyi szinten. Történetesen Aleppóban, ahol Al-Szaleh állítólag az Iszlám Állam (IÁ) ellen is küzdött, 700 harcosával együtt, az FSA tábora számos felvétellel alátámasztott értesülés tanúsága szerint éppen a fekete zászlós IÁ-val barátkozik, a kormánypártiakkal szemben.

Egyiküket Washington állítólag üldözi, a másikat nyíltan támogatja

A Szíria Szabad Hadsereg mellesleg az USA által nyíltan, bevallottan támogatott Szíriai Nemzeti Koalíció fegyveres szárnya, amit Magyarország is elismer, mint a szír nép legitim képviseletét. Eddig Oroszország sem tette fel a terrorszervezetek listájára az FSA fegyveres csoportját, mert ezzel ellehetetlenülne egy esetleges békekonferencia megszervezése. Ugyanakkor a legújabb nyugati, Moszkva által nem kommentált híradások szerint: állítólag orosz kommandósok harcolnak az FSA egyes csoportjai ellen.

A Szíriai Szabad Hadseregnek önmagában több rémtette van. Például az FSA örmény templomokat fosztott ki, egyik vezetőjük kitépte ellensége szívét, máját, majd megette azt. Az FSA azonban nem a legerősebb ellenzéki csoport, a Nuszra Front népszerűbb. A Nuszra Front 2012-ben öngyilkos merényletekkel robbant be a köztudatba, majd harcosai becsatlakoztak az USA által dotált Aszad-ellenes küzdelmekbe. Ennek ellenére az USA, majd 2012-ben ENSZ feltette a Nuszra Frontot a terrorszervezetek listájára. Ez ellen az USA által pénzelt szervezetek petícióban tiltakoztak, nagy egységben kinyilvánította, mindenki, hogy

„Mi mindannyian az AN-NÚSZRA vagyunk!”

A Nuszra Front és az Iszlám Állam ideológiája közel azonos, a két szervezet között fúzió is felmerült, az eseti tűzharcok ellenére.  Eddig az egyesülést az azonos terméket előállító cégekre jellemző kölcsönös rivalizálás, mintsem az elvek akadályozták meg.

Index.hu

A szervezetek között a személyi átjárás állandó, ugyanis nem reguláris hadseregekről, hanem független fegyveres csoportokról, sokszor zsoldosokról beszélünk, akik általában az erősebb cég franchise jogait bérlik, ameddig az megfelel számukra, majd az adott terület megtartásának érdekében mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül átváltanak egy pillanat alatt. Nyilvánvaló, hogy Asszad és kormánya vagy az elüldözött keresztények szemében az FSA terrorszervezet. Úgy mellesleg az FSA logóját legutóbb krétával rajzolta valaki a Baross téri aluljáróba, egy Korán-idézettel együtt.

Némi gondolkodás után- a fentiek ismeretében – mindenki eldöntheti szabadon, hogy mi a nézőpontja.

Forrás: alfahír

Hasonló hírek

Ezt teheti a hiteles, ha elutasítja a bank a panaszát

info

Elsőfokú riasztás az ónos eső miatt

Edit

A magyar határig senki nem állítja meg a migránsokat

Edit