Image default
Gazdaság

Tényleg jön a 100 forintos tojás karácsonyra?

Remélhetőleg nem, de még mindig tart a drágulás – mondja a szakértő.

Miközben már 50-60 forint körüli a tojás darabára az üzletekben, a vevőket 100 forintos árakkal riogatják. A Nagyar Tojóhibrid–Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke, Molnár Gyöngyi a hvg.hu-nak nyilatkozott az áremelkedésről. „Csak azt ne kérdezze, hogy mennyi lesz karácsonykor a tojás” – mondta a lapnak, de azért annyit közölt velük:

“Már olyan nagyon nem fog emelkedni az ár.”

Molnár Gyöngyi a hírportálnak elárulta, miért emelkedtek meg ilyen drasztikusan az árak az elmúlt hónapokban. Mint elmondta, a 492 hazai baromfitelepet érintő madárinfluenzával kapcsolatos kényszervágások leginkább a víziszárnyasokat érintették, az áremelkedést sokkal inkább az irtószer használata miatti holland tojáshiány okozta, amelynek hullámai elérték Közép-Európát is. Az ár a kereskedőknél dől el, a tempót ők diktálják – árulta el a szakértő, majd hozzátette:

a magyar piac kicsi, ezért minden európai áringadozás lecsapódik nálunk.

Molnár azt is elárulta, hogy a vásárlásnál érdemes odafigyelni a tojás kilónkénti árára is. Elmondása szerint az üzletekben március óta kötelező feltüntetni a darabár mellett a kilónkénti árat is. Ez azért fontos, mert a dobozokban gyakran összekeverednek a méretek, és előfordulhat, hogy a 48 forintos, M-es tojás kilónkénti ára magasabb volt, mint az 55 forintosé.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Címkép: Pixabay

Hasonló hírek

Döntött a parlament: vége a lakástakarékok állami támogatásának

Géza

Több mint 33 milliárdos fejlesztés jöhet Szekszárdon

Edit

Társadalombiztosítási finanszírozást kap a Dévény-módszer.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------