Hirmagazin.eu
Főoldal » Tényleg egy géntől függ, mennyire üt ki a vírus? Így látja Karikó Katalin..
Egészség - betegség

Tényleg egy géntől függ, mennyire üt ki a vírus? Így látja Karikó Katalin..

Egy friss tanulmány szerint egy gén hiányától tombolhat a vírus a szervezetben. Karikó Katalin is megszólalt a témában.

Bár van összefüggés az emberi gén és a vírus pusztítása között, ám Karikó Katalin szerint nem igazán tudni olyan jelenségről, ami megjósolta volna a koronavíus kimenetelét.

A magyar sajtóban is megjelent a Bécsi Orvostudományi Egyetem tanulmánya. Az egyetem virológiai központjának kutatócsoportja arra a megálapításra jutott, hogy a legnagyobb eséllyel azoknál alakul ki súlyos Covid-19, akiknél hiányzik vagy csak részben áll rendelkezésre az úgynevezett NKG2C receptor.

Ráadásul a neves Genetics in Medicine című tudományos folyóiratban publikált tanulmányukban a szerzők kimutatták, hogy akiket kórházban kellett kezelni Covid-19-cel, azoknál lényegesen nagyobb volt a valószínűsége annak a génváltozatnak, amely a receptorhiányt okozza, mint akiknél a betegség enyhébb lefolyású volt.

Karikó Katalin készséggel válaszolt (Photo by Handout / FAMILY HANDOUT / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT „AFP PHOTO / Family Photo”/HANDOUT – NO MARKETING – NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

A fentiek alapján kérdezték a gén és a vírus közötti kapcsolat okán Karikó Katalin biokémikust, akinek amerikai kollégájával közösen jegyzett szabadalmára épült a Pfizer-BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinájat. Vajon az ember géntérképe nélkül, esetleg más betegségek alapján lehet-e azonosítani azokat, akiknél fennállhat a fenti gén hiánya, s így nagyobb veszélyt jelenthet rájuk a koronavírus-fertőzés?

A szakember készséggel válaszolt:

„Eddigi információim szerint nem igazán lehet ezt tudni. Például akik súlyosan megbetegedtek a koronavírustól, nem tapasztalták azt, hogy gyakrabban szenvedtek volna más fertőző betegségektől. Az Rh/negatív emberek kevésbé betegszenek meg a koronától, de az influenza esetén meg éppen az Rh/negatívok járnak a legrosszabbul. Az itt leírtakon kívül 3 másik génnek a hibájáról kimutatták, hogy súlyosbítja a betegek helyzetét, de ott sem találtak olyan jelenséget, ami előre megjósolta volna a covidos betegség kimenetelét.” – írja a biokémikus.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fontos! A Covid-19 és a D-vitamin..

Géza

Zöld, sárga, piros besorolású országokkal kapcsolatos szabályok

Géza

Elájultam a laboreredménytől, aztán egy hónap múlva minden megváltozott! Minden normalizálódott ettől az egy szertől!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!