Hirmagazin.eu
Főoldal » Temetőben lapultak Portik Tamás hanganyagai! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Temetőben lapultak Portik Tamás hanganyagai! Oszd meg!

Az MSZP elhatárolódik egykori politikusától, volt tagozatvezetőjétől

A Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók azokra a jó minőségű hangfelvételekre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti, évek alatt rögzített beszélgetéseket tartalmazzák. A felvételek megerősítik a sportvezető elleni gyanúsítást a Fenyő-ügyben. Közben az MSZP elhatárolódik a Fenyő-gyilkosság nyomozása során képbe került volt politikusától.

Az MSZP sajtóosztálya az aktuálpolitikára terelve a szót kihátrált volt politikusuk, a párt karitatív tagozatának volt vezetője mögül, aki képbe került a Fenyő-gyilkosság nyomozása során, és akit lapunk nem nevezett meg.

„A mai MSZP-nek annyi köze van Dósa István Andráshoz, mint Dózsa Lászlónak az ’56-os forradalomhoz. Egyébként nagyon helyesnek tartjuk, hogy a rendőrség végzi a feladatát – bárcsak a köztelevízióban is ezt tette volna.”

A Gyárfás Tamás elleni alapos gyanút a nyomozásra rálátók szerint megerősítik a felvételek
Fotó: Kurucz Árpád

A Farkasréti temető egyik síremlékében találták meg a nyomozók azokat a kiváló minőségű és teljes hangfelvételeket, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetéseket rögzítik – tudta meg a Magyar Idők.

A temetőből előkerült hangfelvételek a több mint 20 év alatt vélhetően Portik vagy emberei által rögzített, kisteherautónyi hangfelvétel részei voltak eredetileg, ám 2017-ben különválogatták a Gyárfással folytatott beszélgetéseket a többitől.

A nyomozás adatai szerint azért, hogy a felvételekből kivágott mondatokkal megzsarolják Gyárfás Tamást. Úgy tudjuk, az MSZP volt tagozatvezetője és társai a temetőben megtalált hanganyag alapján „tárolási díjat” kértek a felvételekért.

A nyomozásra rálátók szerint a hangfelvételek tartalma megerősíti a sportvezető elleni alapos gyanút. Az adathordozók temetői lefoglalása során került célkeresztbe Portik egykori üzlettársai közül egy német–magyar kettős állampolgár is, aki egykor az MSZP karitatív tagozatának első elnökeként jutott a nagypolitikába. A férfit Portik egyik pénzkezelőjeként nevesítette a Heti Válasz még 2012-ben.

Emlékezetes: Gyárfás Tamás a gyanúsítás szerint felbujtotta 21 éve Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Ezzel párhuzamosan Portikot is meg­gyanúsították, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat, húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

Visszatérve a temetői Gyárfás-féle hanganyagokhoz, informátoraink szerint bár a sportvezető arról beszélt a sajtóban, hogy a hozzá eljuttatott hanganyag vágott, érthetetlen, a teljes hanganyag a vágott verzióhoz képest jóval több információt tartalmaz.

A hanganyagok lefoglalása nyomán vált érthetővé Ibolya Tibor fővárosi főügyész korábbi nyilatkozata, aki egyebek mellett azt mondta január elején a Pesti­Srácok-nak a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról: „Soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben, mint jelenleg. Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, és az én véleményem szerint ez az ügy el fog jutni a vádemelésig.”

A nyomozók által tucatnyi egyéb helyről lefoglalt kisteherautónyi hangfelvételről megtudtuk, hogy a hanghordozók a teljes technológiai választékot felölelik az orsós magnetofonszalagoktól, a floppykon és CD-ken át a digitális hangrögzítés eszközeit is beleértve.

A hanghordozók értékelése és elemzése hónapokig tartó munkát jelent a szakembereknek, ám már az eddig megismert információk is arra utalnak, hogy totális áttörés is elképzelhető az 1990–2000-es évek maffiabűnözése elleni fellépésben.

A leszámoláshullám robbantási ügyei éppúgy megoldódhatnak, ahogy pontosan kirajzolódhat, hogy kik voltak az olajbűnözés haszonélvezői a szervezett bűnözők, illetve a politikusok közül és a pártok üzleti holdudvarából.

Forrás: magyaridok.hu

Hasonló hírek

Hamis Gucci és Louis Vuitton ruhák akadtak fenn az ekáeren

Géza

Borzalmas részletek: elfogták a hajnali cserbenhagyót, aki az M3-ason hagyott meghalni egy nőt – Így bukott le a sofőr

Mazsi

Újabb halálos közlekedési baleset! Egy kisgyermek vesztette életét! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------