Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

Teljesen eltűnt a végstádiumú rák egy kísérleti gyógyszerkoktél hatására

A londoni Rákkutató Intézet (ICR) és a Royal Marsden kutatói egy tanulmányukban azt állítják: egy mérföldkőnek számító kísérletben az immunterápiás gyógyszerek koktélját állították elő, amely arra ösztönözte a betegek immunrendszerét, hogy elpusztítsák saját rákos sejtjeiket, így lényegében szétrombolta a fej- és nyaktumorokat.

A kísérlet során a tudósok megállapították, hogy a nivolumab és az ipilimumab gyógyszerek kombinációja a tumorok méretének csökkenéséhez vezetett a végstádiumú fej- és nyakrákos betegeknél – írja a The Guardian alapján a Telex.

Szakértők szerint a két immunterápiás gyógyszer koktélja egy olyan hatékony, új fegyvernek bizonyulhat, amely a fejlett, akár eddig halálos kimenetelű rák számos formája ellen bevethető. A gyógyszerkombináció egyéb vizsgálatainak eredményei korábban hasonló előnyöket javasoltak a végstádiumú vese-, bőr- és bélrákos betegek számára is.

A tudósok kiemelték: amellett, hogy a betegek hosszú távú túlélési esélyeit növelte, ez az immunterápiás kezelés sokkal kevesebb mellékhatást váltott ki, mint az „extrém” kemoterápia gyakran fárasztó, fizikailag megterhelő kezelése.

A csaknem 1000 végstádiumú fej- és nyakrákos beteget bevonó vizsgálat harmadik fázisának eredményei ugyanakkor még csak előzetesek, és statisztikailag egyelőre nem is szignifikánsak, de még így is „klinikailag jelentősek” – állítja az ICR, amely szerint néhány beteg hónapokkal vagy évekkel tovább élt, és kevesebb mellékhatástól szenvedett a gyógyszerkoktél alkalmazásának hála.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

A kutatók azt remélték, hogy a Bristol Myers Squibb által finanszírozott CheckMate 651 névre keresztelt vizsgálat jövőbeni eredményei a terápia további előnyeit bizonyítják majd az előrehaladott fej- és nyaki daganatokkal küzdő betegeknél.

atv, telex

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

“Amikor megláttam az első eredményeket, azt gondoltam, hogy ha csak fele olyan jól működik az embereken, mint az egereken, már jó lesz”..

Géza

Méregtelenítsük májunkat mazsolával – Az oroszok ezt a kúrát alkalmazzák sikeresen!

Mazsi

Ciánt tartalmazhatott a Fehér Háznak küldött boríték

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------