Hirmagazin.eu
Főoldal » Teljes kijárási tilalom lesz húsvétra?
Belföldi hírek

Teljes kijárási tilalom lesz húsvétra?

Itt a jó idő, és közeleg a húsvéti hosszú hétvége – nem mintha az ország nagy részének az egyik hétvége nem olyan lenne, mint a másik, már hosszú hetek óta. A hagyományosan a rokonlátogatásokról szóló ünnep és a szép, tavaszi idő pedig végzetes kombináció lehet a járvány terjedése szempontjából, ha az emberek nem tartják be a kijárási- és a szociális távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat.

Ezért kérdezte meg a Blikk is, több más sajtóorgánumhoz hasonlóan ma az operatív törzset, hogy vajon várható e a korlátozások szigorítása az ünnepek idejére?

A válasz az volt, hogy az operatív törzs folyamatosan értékeli a helyzetet, vizsgálják a jelenleg érvényes kijárási korlátozások hatását, és ennek fényében szerdán javaslatot tesznek le a kormány elé, hogy fenntartsák, szigorítsák, vagy esetleg enyhítsék a korlátozást. Az esetleges további szigorításról, kijárási tilalom bevezetéséről a kormánynak van joga dönteni.

Sokan még most is úgy vélik, hogy az időseknek engedett bevásárlási idősáv, illetve az alapos indokkal történő lakhelyelhagyás arról szól, hogy bárki bárhova mehet. Tömegek vannak egyes kirándulóhelyeken, fiatalok bandáznak, sőt, az éjjel Budapest 13. kerületében még egy illegális gyorsulási versenyt is szerveztek. Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap azt mondta: ha nem változik az emberek hozzáállása, Budapesten és Pest megyében robbanni fog a járvány.

Ön szerint mit kellene tenni? Jelölje be alábbi kérdőívünkön, és a válaszokból azt is meg fogja tudni, hogy gondolkodnak a témáról mások:

Ön szerint szigorítani kellene a kijárási korlátozáson?

1. Igen, de csak a húsvéti hosszú hétvégére: arra a négy napra teljes kijárási tilalmat kellene bevezetni, csak azok léphetnek ki az utcára, akiknek olyan a munkájuk, hogy ilyenkor is dolgoznak!

2. Igen, teljes kijárási tilalmat kell bevezetni, csak dolgozni és vásárolni mehessenek az emberek, nem csak húsvétkor, hanem a veszélyhelyzet végéig

3. Szerintem ami most van, az elég, úgyis sokaknak fogy a türelme: Húsvétkor amúgy sincsenek nyitva a boltok, azt meg csak megértik már az emberek, hogy most ne legyen családlátogatás
4. Enyhíteni kéne, hadd menjenek el az emberek a rokonaikhoz Húsvétkor, hiszen az a szokás
5. Az egész kijárási korlátozást el kellene törölni, legfeljebb betegek leszünk, na és?

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán: Megváltozott a német álláspont

Mazsi

Meg kell védeni Magyarországot, pótolhatatlan érték ez a 93 ezer négyzetkilométer (+videó)

Géza

Figyelem, katonai helikopterek az angyalföldi sportközpontnál és a Duna plázánál! – Ez nagyon hangos lesz

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------