Image default
Külföld

Teljes döbbenet: Luxusjachton érkeznek a migránsok

Megdöbbentő részletek derültek ki a migránsválságról: több ezer migráns luxusjachtokon, teljes kényelemben tette meg az Európába vezető utat!

Az „üzlet” mögött ukrán embercsempészek állnak, akik 2016 januárja óta kétezernél is több vagyonos migránst vittek a nyugat-törökországi Izmirből elsősorban Máltára vagy Szicíliára. Ajánlatuk jelentősen drágább, mint egy „klasszikus líbiai gumicsónakos túra”: a 3-4 napos útért legalább 7000 dollárt (közel 2 millió forintot) kérnek el, míg a líbiai út 2500 dollár (700 ezer forint) környékén mozog. Ez viszont sokkal biztosabb, hiszen a gyenge gumicsónakok jelentős része a Földközi-tenger közepén elsüllyed, utasai könnyen a vízbe veszhetnek.

Teljes döbbenet: Luxusjachton érkeznek a migránsok

Bár a válság óta érkezett migránsok tekintetében ez a kétezer „luxusutazó” elenyésző mennyiségnek számít, a hatóságokat ez is emlékezteti arra: bármilyen útvonalon érkezhetnek! A múlt hónapban Szicíliában már letartóztattak nyolc embercsempészt, miután luxusjachtjaikon illegális határátlépőket találtak. Hat kollégájukat pedig Máltán és Krétán csípték nyakon. A tervek szerint pedig Izmirben szigorítják a személyszállító hajók ellenőrzését.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Három napot élt túl az erdőben egy elkóborolt, alig kétéves kisfiú

Mazsi

Összeomlott az USA légi közlekedése, utasok ezrei ragadtak a reptereken

Mazsi

A kijevi államcsínyt követően Moszkva atomfegyvereit is kész volt riadóztatni

info