Főoldal » Teljes a káosz az ellenzéknél: Hunvald kitálal arról, hogyan vágta át őket Gyurcsány
Belföldi hírek

Teljes a káosz az ellenzéknél: Hunvald kitálal arról, hogyan vágta át őket Gyurcsány

Ellenzéki együttműködés? Ugyan, épp egymást marják Erzsébetvárosban.

Magyar Hírlap megkérdezte Hunvald György VII. kerületi polgármester-jelöltet arról, hogyan is áll az ellenzéki együttműködés Erzsébetvárosban, valamint arról, hogy visszalépne-e és csupán önkormányzati képviselőnek jelöltetné magát, ha ezen múlna a sikeres összeborulás. A lapnak a volt MSZP-s börtönviselt politikus ennyit mondott csak:

ez a hajó már elment.

A volt MSZP-s kerületvezető hétfőn szögezte le, mindenképp elindul októberben a VII. kerületben, ám függetlenként és élvezi majd a helyi MSZP támogatását. Hunvald blogjában az előzményeket is kifejti, eszerint 2018 februárjában a kerületi MSZP és a DK helyi szervezete megállapodott, hogy országgyűlési képviselőnek a DK-s Oláh Lajost indítják, míg a 2019-es önkormányzati választáson a VII. kerületben a szocialisták állíthatnak jelöltet.

Engem 2018 decemberében választottak a VII. kerületben a helyi MSZP elnökévé, egyben a polgármesteri tisztségre is jelöltek, ezért kezdtem idén januárban jelöléseket gyűjteni. Ezt követően márciusban hívott fel Gyurcsány Ferenc, hogy az ő pártja akar polgármesterjelöltet állítani, más megoldást elfogadni nem tud

– írta blogjában Hunvald, aki szerint Gyurcsány ezután azzal fenyegette meg, hogyha nem hajlandó az akaratának behódolni, akkor személyesen vele fog szembekerülni, és háború lesz.

A lapnak Hunvald azt mondta, hogy ez valóban megtörtént, arra tanúi is vannak, ugyanis mikor a DK-elnök felhívta, ő kihangosította a telefonját, hogy mindenki hallja, mit mond Gyurcsány.

Erzsébetvárosban én vagyok a legerősebb ellenzéki jelölt, három hónap alatt ötezer támogató aláírást gyűjtöttem, míg a Momentum csupán háromezer voksot tudott összegyűjteni az EP-választáson

– büszkélkedett Hunvald, aki közölte, csupán ahhoz ragaszkodott a Gyurcsánnyal folytatott beszélgetés során, hogy tartsák be a megállapodást, amely a polgármester-jelölés jogát a szocialistákra bízta. Mint kifejtette, azt is elfogadta, hogy ne polgármester-, hanem képviselőjelölt legyen, ám az egyik ellenzéki párt ezt sem tudta elfogadni.

888

Hasonló hírek

Senkit se tévesszen meg a napsütés – már, ahol lesz

Edit

Éjféltől lezárják a magyar-horvát zöldhatárt

Edit

Havazik az ország több pontján

Edit