Hirmagazin.eu
Főoldal » Teherbe lehet esni terhesen? Ez a nő olyan választ kapott rá, amitől le fogsz döbbenni!
Életmód hírek

Teherbe lehet esni terhesen? Ez a nő olyan választ kapott rá, amitől le fogsz döbbenni!

Az anyaméh áruba bocsátása, vagy ahogyan általánosabban ismert, a béranyaság kifejezetten népszerűvé vált az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban.

A Betegség ellenőrzési és Megelőzési Központja és a Támogatott Reproduktív Technológiai Társaság legújabb jelentései azt mutatták ki, hogy a béranyától született gyermekek száma 2004 és 2008 között 738-ról közel 1400-ra növekedett.

A 31 éves Jessica Allen beleegyezett, hogy egy kínai pár béranyja lesz – a Liu családé, akik egy amerikai nőt szerettek volna választani. De valami nagyon váratlan dolog történt Jessicával, amit még a legvadabb álmaiban sem gondolt volna. Ebben a helyzetben senki más sem képzelte, hogy ez megtörténhet.

A kaliforniai Jessica, egy San Diego-i székhelyű, Omega Family Global nevezetű béranyai ügynökségen keresztül került kapcsolatba Liu-ékkal. Hamarosan megkezdődött a béranyasági procedúra és 2016 áprilisában az orvosok az IVF -eljárást (in vitro megtermékenyítés) alkalmaztak az embrió beültetésére Jessica méhébe.

Teherbe lehet esni terhesen Ez a nő olyan választ kapott rá, amitől le fogsz döbbenni! 1

A nagy meglepetés csak ezután következett

Hamarosan jött a jó hír, hogy Jessica terhes a házaspár gyermekével. Azonban a legnagyobb megrázkódtatás a terhesség hatodik hetében érte őt, amikor közölték vele, hogy egy másik csecsemőt is hord a méhében. Jessica el sem tudta képzelni, hogy mi történik a méhében. Úgy gondolta, hogy talán a pár embriója kettévált és egypetéjű ikreket várnak.

Azonban a sokk itt nem ér véget. Egy hónappal később Jessica megszülte a két babát és azonnal észrevették, hogy az “ikrek” egyáltalán nem azonosak. Abszolút különböztek egymástól.

Kételyeit a DNS-teszt is megerősítette, amely kimutatta, hogy az egyik gyerek a kínai pár gyermeke, a másik pedig Jessica saját babája. Kiderült, hogy egy nagyon ritka állapotban volt, amit szuperfetációnak hívnak. “Az IVF -eljárás után természetes úton is teherbe estem.” – magyarázta Jessica a The New York Postban közzétett interjújában.

Mi az a szuperfetáció?

A szuperfetáció olyan állapot, amelyben egy nő úgy esik teherbe, hogy közben már a méhében hordozza gyermekét. A Live Science-ban megjelent interjúban Dr. Saima Aftab, a Nicklaus Gyermekkórház Magzatvédő Központjának orvos igazgatója azt mondta: “Nagyon ritka eset, kevesebb, mint egy tucat szuperfetációról számoltak be eddig az orvosi szakirodalomban.”

 

7 különböző ikerpár típus létezik

Egypetéjű, kétpetéjű, fél-azonos (amikor 1 petesejtet 2 hímivarsejt termékenyít meg, majd szétválik), tükörkép (különböző fizikai tulajdonságokat egymás tükörképi oldalán viselnek), vegyes kromoszóma (amikor 2 petesejt 2 hímivarsejttől termékenyül meg, amelyek aztán egybeolvadnak), szuperfekundáció (egy anya 2 különböző férfitől hord gyermekeket a méhében), szuperfetáció.

Teherbe lehet esni terhesen Ez a nő olyan választ kapott rá, amitől le fogsz döbbenni! 2

Normál esetben ez nem fordulhat elő

“Normális terhesség esetén számos biológiai folyamat indul be, amelyek megakadályozzák, hogy egy nő teherbe essen ez idő alatt, és a szervezet olyan hormonokat szabadít fel, amelyek átmenetileg leállítják az ovulációt, ugyanakkor a spermium sem tud ilyenkor a méhbe jutni és egy másik embrió megtapadása is szinte lehetetlen volna a méhfal állapota miatt.”- mondta Dr. Aftab.

“A szuperfetációban azonban nem áll le az ovuláció. A szuperfetációban egy nő peteérése teherbe esés után is, így esély van az újabb megtermékenyítésre. Ilyenkor a két magzat kora különbözik, tehát gyakorlatilag nem ikrek, csak azonos időben fejlődnek az anyaméhben. ”

Hozzátette: “Az állapot azonban nem azonosítható, hiszen a magzatok olyan korai fejlődési stádiumban vannak, hogy csak ikerpárnak tekinthetők. Egyedül akkor derülhet ez ki, ha az orvosok egyértelműen különbséget tudnak tudni a magzatok érettségében – vagy mint Jessica esetében, amikor a babák különböző szülőktől, esetleg más apától származnak, így azt egy DNS-teszttel lehet ellenőrizni.”

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

16 ötletes hajvágási tipp és frizura 50 év feletti hölgyeknek!

Edit

A lány már nem lélegzett de a rendőr karjaiba vette… 18 évvel később így köszönte meg, hogy megmentette az életét

Mazsi

Pasi titkok! Hogy mik azok? Olvasd el!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!