Image default
Életmód hírek

Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád!

Nem kell semmi kü­lö­nö­sebb elő­ké­szü­let, csak egy mik­ro­hul­lámú sütő, és a hé­já­tól meg­sza­ba­dí­tott hagyma. Rá­szoksz a mód­szerre!

A hagyma aprítása a legtöbb étel elkészítésénél megúszhatatlan feladat. Nekiállhatsz befogott orral, búvárszemüvegben, nyelved alá tett kortynyi vízzel, de a trükkök sajnos haszontalanok, a végén úgyis potyogni fognak a könnyeid. Ennek viszont most vége, mert kiderült, hogyan is tudod száraz szemmel végrehajtani a műveletet.

1. Pucold meg a hagymát.

2. A hagymába egy és hegyével szúrj néhány lyukat.

Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád!

3. Tedd be a hagymát néhány másodpercre a mikróba, ahol a hő hatására késsel ejtett lyukakon keresztül távoznak majd azok a gázok, melyek a könnyezést okozzák. Fontos, hogy tényleg csak rövid ideig melegítsd így a hagymát, hogy ne főjön meg.

Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád! 1

A mikró a hagymatrükkön kívül még egyéb trükkökre is képes! Például arra, hogy olajszag és mosogatás nélkül készíts finom, roppanós bacon szeleteket a reggelidhez vagy éppen a krémlevesedhez.

Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád! 2

1. Tegyél egy tányérra papírtörlőt. A papírtörlő egyik felére helyezd rá a bacon szeleteket, majd a fröccsenések elkerülése érdekében hajtsd rájuk a a papírtörlő másik felét.

2. Legmagasabb hőfokon annyiszor 1 percre állítsd be a mikrót, ahány szeletet ropogósra akarsz sütni. Majd élvezd a végeredményt.

Tegyél hagymát a mikróba, és tátva marad a szád! 3

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Névnapok március 15.

info

Vigyázz, a túl sok alvás is veszélyes lehet!

Mazsi

Névnapok október 22-én

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------