Image default
Programinfó

Tegnap megkezdődött a 27. Sziget Fesztivál – műsorinformáció, képekkel

Az óbudai Hajógyári-szigeten augusztus 13-ig zajló eseménysorozat nyitónapján a brit világsztár, Ed Sheeran koncertjét övezi a legnagyobb érdeklődés.

Idén hatvankét országból érkeznek fellépők, mintegy ezer program lesz a fesztiválon.

Koncertet ad a nagyszínpadon mások mellett a Franz Ferdinand, Richard Ashcroft, a The 1975, Martin Garrix, Macklemore, a National, Post Malone, a Florence + The Machine, Johnny Marr, a Twenty One Pilots és a Foo Fighters.

A második legnagyobb helyszínen, az A38-sátorban lép fel például Frank Turner, a Razorlight, a Chvrches, Xavier Rudd, James Blake, Richie Hawtin, a Broken Social Scene és a Metrik. A Petőfi Rádió – Telekom VOLT Színpad a hazai élmezőny mellett külföldi fellépőket is kínál.

A Love Revolution-kampány jegyében a koncertek közötti átállások alatt mások mellett Jane Goodall ENSZ-békenagykövet, világhírű csimpánzkutató, Emi Mahmoud költő, aktivista, az UNHCR jószolgálati nagykövete vagy az amerikai táncos Drew Dollaz szól a közönséghez.

A Sziget tavaly indított Love Revolution kampánya az emberi jogok védelmére, a rasszizmus elleni fellépésre, a bolygó megóvására, a környezetvédelemre, a háborúellenességre fókuszál.

Idén is lesz Világfalu (Global Village), Afro-Latin-Reggae falu, Hungarikum falu, klasszikus, opera- és jazzszínpad, színház- és táncsátor, a Nagy Utcaszínház fellépője a Les Commandos Percu ütősökkel operáló csapata.

A Cirque du Szigeten francia, etióp és kanadai társulat is bemutatkozik, a Német Turisztikai Hivatal a Bauhaus 100. évfordulója alkalmából virtuális térrel várja az érdeklődőket, és hagyományosan sportzónát is kialakítanak.

Idén is kinyit a Civil Sziget, a Sátorok határok nélkül helyszín a migráció, a kulturális sokszínűség kérdéseivel foglalkozik.

További képek:

 

 

 

 

Fotók: MTI/Mónus Márton, MTI/Szigetváry Zsolt

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Retro fesztivál Siófokon

info

Ma kezdődik a IV. Thália Humorfesztivál

info

TÁRSASJÁTÉKOS OLYMPIA ÉS VILÁGBAJNOKSÁGOK egy időben és egy helyen – Társasjátékok ünnepe 2016.

Edit