Image default
Külföld

Tegnap éjjel, megérkezhetett Kínába a Kim Dzsongunt szállító páncélozott, szuperbiztonságos vonat

Áthaladt az észak-koreai-kínai határon az a páncélozott vonat, amellyel valószínűleg Kim Dzsongun észak-koreai vezető utazik Phenjanból a vietnami Hanoiba, ahol a jövő héten találkozik Donald Trump amerikai elnökkel.

 

Az észak-koreai állami média később megerősítette, hogy Kim Dzsongun kíséretével valóban elindult Phenjanból vonattal Hanoiba.

Az NHK japán közszolgálati televízió által bemutatott felvételen látható vonat hasonlít arra a vonatra, amelyen az észak-koreai vezető korábban Kínába utazott. A vonat áthaladt a két ország közötti határon, a kínai Tantung város közelében.

Egy phenjani diplomáciai forrás a TASZSZ orosz hírügynökségnek megerősítette, hogy a Kim Dzsongunt szállító vonat helyi idő szerint szombat délután elindult a fővárosi vasútállomásról.

Szombaton jelentette be az észak-koreai vezető hivatalos látogatását a vietnami külügyminisztérium.

Később az észak-koreai állami média is megerősítette Kim Dzsongun elindulását, és közölte, hogy kíséretében van több magas rangú tisztségviselő, köztük Kim húga, Kim Jo Dzsong és főtanácsadója, Kim Jong Csol. A KCNA hírügynökség listájában azonban nem szerepel Kim felesége.

A KCNA szerint Kim hanoi látogatásán egyúttal jószolgálati látogatást tesz Vietnamban Nguyen Phu Trong elnök meghívására.

Hanoiban február 27-én és 28-án tartják a csúcstalálkozót Kim Dzsongun és Donald Trump amerikai elnök között. A február 27-28-i hanoi csúcstalálkozót megelőzően az amerikai és az észak-koreai vezető Szingapúrban találkozott először tavaly júniusban.

A csúcstalálkozó színhelye várhatóan a vietnami kormány vendégháza lesz – értesült a Reuters hírügynökség. Tartalék helyszínt is kijelöltek, a hanoi Metropol szállodát, Kim Dzsongun feltehetően a Melia szállodában lakik majd a látogatása alatt.

A vietnami külügyminisztérium megtiltotta az élő közvetítést a Melia hotelből és a Hanoi központjában fekvő, turistalátványosságnak számító Hoan Kiem tótól, valamint a Mariott szállodából, ahol Donald Trump szállása lesz.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Éles vita a bevándorlók befogadásáról Olaszországban

info

Vallási közvélemény-kutatás után lőtt az oregoni tömeggyilkos egy szemtanú szerint

Edit

Az Iszlám Állam felrobbantotta a híres Nagy an-Núri mecsetet

Edit