Hirmagazin.eu
Főoldal » Tegnap Brüsszelben tartott kormányellenes tüntetést több magyar ellenzéki párt! Oszd meg!
Külföld

Tegnap Brüsszelben tartott kormányellenes tüntetést több magyar ellenzéki párt! Oszd meg!

Együtt tüntetett Brüsszelben több magyar ellenzéki politikus Judith Sargentini, holland zöldpárti kSoros-tervépviselővel a magyar kormány politikája ellen.

Sargentini állította össze azt a jelentést, amelyben javasolják, hogy be kell vetni a legszigorúbb büntetést, az uniós atomfegyvert Magyarország ellen.

Ez akár azzal is járhat, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát. Az M1 több kérdést szeretett volna feltenni Judith Sargentininek, de nem válaszolt.

Judith Sargentininek mondott köszönetet a szocialista Ujhelyi István az európai parlament épülete előtt. Az ellenzéki pártok Brüsszelben közös tüntetésen tiltakoztak a magyar kormány ellen. Ujhelyi István azt mondta: Judith Sargentinire igazságtalanul tekintenek mumusként és ellenségként Magyarországon.

Sargentini is végighallgatta a beszédeket

A momentumos Németh Balázsnak a szervezők mutatták meg hová beszéljen, aki ezután azt mondta, hogy nagyon dühös. Majd azt is hozzátette: a magyar kormány nem európai, csak úgy néz ki.

A párbeszédes Jávor Benedek korábbi ígérete ellenére nem jelent meg. A többi ellenzéki képviselő beszédét viszont Judith Sargentini is végighallgatta, aki a színpadon azt mondta: támogatja az ellenzéki pártok összefogását.

„Meghatott, amikor láttam az önök honfitársait karácsony előtt az utcára vonulni, és az is, hogy a különböző ellenzéki pártok, a civilek, valamint a szakszervezetek együtt demonstráltak. Szerintem fontos, hogy mindenki összefogjon a magyar kormány ellen” – fogalmazott a zöld párti EP-képviselő.

Sargentini kiemelte, minden alkalommal megdöbben, amikor egy európai miniszterelnök összekeveri az országot a pártjával, az embereket a kormányával. Végtelenül veszélyes összetéveszteni egy kormányt, vagy egy politikai pártot az állammal, vagy annak polgáraival. Úgy gondolom, éppen ez történik a magyarországi viták során – fogalmazott.

A képviselő fontosnak nevezte a szakszervezetek, a civil szerveztek, valamint az ellenzéki pártok összefogását és azt, hogy közös csoportot hozzanak létre. Mint emlékeztetett, az Európai Parlament december közepén szavazta meg a róla elnevezetett jelentést, amely véleménye szerint a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szól. Számos nagyfontosságú témát jár körbe, amely minden magyar állampolgár jogát vizsgálja és azt, hogy ezeket a jogokat milyen módon csorbítja a magyar kormány – közölte.

Kijelentette, minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A magyarok is európai polgárok, és azért vállalok szolidaritást a magyarokkal, mert a magyarok első osztályú európai polgárok – emelte ki.

Szerették volna megkérdezni a képviselőt

Az M1 a tüntetés után szerette volna megkérdezni Judith Sargentinit például arról, hogy még mindig együtt dolgozik-e Soros Györggyel, és azt is: nem tartja-e aggályosnak, hogy Soros Györgynek, akit soha nem választottak meg az európai emberek, ilyen nagy befolyása van az Európai Parlament működésére, valamint a brüsszeli döntésekre.

Az M1 szerette volna megtudni azt is, miért tartja fontosnak, hogy Európa befogadja a bevándorlókat, és egyetért-e a szintén zöld párti francia miniszter kérésével, miszerint a franciáknak ahelyett, hogy saját gyereket szülnének, inkább bevándorlókat kellene befogadniuk.

Judith Sargentini a demonstráció után hosszan válaszolt egy stábnak, majd amikor az M1 riportere szerette volna kérdezni, a szocialista Ujhelyi István azt mondta: erre nincs lehetőség. Judith Sargentini ezután mégis tovább nyilatkozott egy másik stábnak.

Fidesz: Magyarország a Soros-terv útjában áll

A brüsszeli tüntetés újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzéki akciók valójában Soros György európai parlamenti választási kampányának a részei, ahol bevetik a milliárdos embereit is – erről beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs megismételte, hogy azért támadják Magyarországot, mert a magyarok nemet mondtak a bevándorlásra, és így a Soros-terv útjában állnak.

forrás: M1, MTI

 

Hasonló hírek

Újabb felvétel a maláj gép katasztrófájáról, mely nem sokkal annak becsapódása után készült! + Videó!

Mazsi

Kigyúrt kenguru tartja terrorban egy ausztrál falu lakóit – videó

Géza

Trump meghallgatására készül a Mueller-bizottság?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!