Image default
Külföld

Tegnap Brüsszelben tartott kormányellenes tüntetést több magyar ellenzéki párt! Oszd meg!

Együtt tüntetett Brüsszelben több magyar ellenzéki politikus Judith Sargentini, holland zöldpárti kSoros-tervépviselővel a magyar kormány politikája ellen.

Sargentini állította össze azt a jelentést, amelyben javasolják, hogy be kell vetni a legszigorúbb büntetést, az uniós atomfegyvert Magyarország ellen.

Ez akár azzal is járhat, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát. Az M1 több kérdést szeretett volna feltenni Judith Sargentininek, de nem válaszolt.

Judith Sargentininek mondott köszönetet a szocialista Ujhelyi István az európai parlament épülete előtt. Az ellenzéki pártok Brüsszelben közös tüntetésen tiltakoztak a magyar kormány ellen. Ujhelyi István azt mondta: Judith Sargentinire igazságtalanul tekintenek mumusként és ellenségként Magyarországon.

Sargentini is végighallgatta a beszédeket

A momentumos Németh Balázsnak a szervezők mutatták meg hová beszéljen, aki ezután azt mondta, hogy nagyon dühös. Majd azt is hozzátette: a magyar kormány nem európai, csak úgy néz ki.

A párbeszédes Jávor Benedek korábbi ígérete ellenére nem jelent meg. A többi ellenzéki képviselő beszédét viszont Judith Sargentini is végighallgatta, aki a színpadon azt mondta: támogatja az ellenzéki pártok összefogását.

„Meghatott, amikor láttam az önök honfitársait karácsony előtt az utcára vonulni, és az is, hogy a különböző ellenzéki pártok, a civilek, valamint a szakszervezetek együtt demonstráltak. Szerintem fontos, hogy mindenki összefogjon a magyar kormány ellen” – fogalmazott a zöld párti EP-képviselő.

Sargentini kiemelte, minden alkalommal megdöbben, amikor egy európai miniszterelnök összekeveri az országot a pártjával, az embereket a kormányával. Végtelenül veszélyes összetéveszteni egy kormányt, vagy egy politikai pártot az állammal, vagy annak polgáraival. Úgy gondolom, éppen ez történik a magyarországi viták során – fogalmazott.

A képviselő fontosnak nevezte a szakszervezetek, a civil szerveztek, valamint az ellenzéki pártok összefogását és azt, hogy közös csoportot hozzanak létre. Mint emlékeztetett, az Európai Parlament december közepén szavazta meg a róla elnevezetett jelentést, amely véleménye szerint a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szól. Számos nagyfontosságú témát jár körbe, amely minden magyar állampolgár jogát vizsgálja és azt, hogy ezeket a jogokat milyen módon csorbítja a magyar kormány – közölte.

Kijelentette, minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A magyarok is európai polgárok, és azért vállalok szolidaritást a magyarokkal, mert a magyarok első osztályú európai polgárok – emelte ki.

Szerették volna megkérdezni a képviselőt

Az M1 a tüntetés után szerette volna megkérdezni Judith Sargentinit például arról, hogy még mindig együtt dolgozik-e Soros Györggyel, és azt is: nem tartja-e aggályosnak, hogy Soros Györgynek, akit soha nem választottak meg az európai emberek, ilyen nagy befolyása van az Európai Parlament működésére, valamint a brüsszeli döntésekre.

Az M1 szerette volna megtudni azt is, miért tartja fontosnak, hogy Európa befogadja a bevándorlókat, és egyetért-e a szintén zöld párti francia miniszter kérésével, miszerint a franciáknak ahelyett, hogy saját gyereket szülnének, inkább bevándorlókat kellene befogadniuk.

Judith Sargentini a demonstráció után hosszan válaszolt egy stábnak, majd amikor az M1 riportere szerette volna kérdezni, a szocialista Ujhelyi István azt mondta: erre nincs lehetőség. Judith Sargentini ezután mégis tovább nyilatkozott egy másik stábnak.

Fidesz: Magyarország a Soros-terv útjában áll

A brüsszeli tüntetés újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzéki akciók valójában Soros György európai parlamenti választási kampányának a részei, ahol bevetik a milliárdos embereit is – erről beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs megismételte, hogy azért támadják Magyarországot, mert a magyarok nemet mondtak a bevándorlásra, és így a Soros-terv útjában állnak.

forrás: M1, MTI

 

Hasonló hírek

Megrettenti a menekültáradat a németeket, szaporodnak a tiltakozó akciók

info

Hét emberrel végzett a Michael Floridában (Sok képpel, a katasztrófáról!) Oszd meg!

Géza

Szép csendben döntött Putyin – Jóváhagyásával több ezer milliárdos üzletbe nyúlhat bele Magyarország

Géza