Életmód hírek

Téged is korlátoz a múltad?

Téged is korlátoz a múltad?

Te milyen gyakran hivatkozol a múltadra? Előfordul, hogy a múltadból merített tapasztalatokkal a jelenbéli cselekedeteid magyarázataként? Mindannyian szabaddá szeretnénk válni és nem vesszük észre, hogy a múlthoz való kötődésünk állít meg abban, hogy szabadon teremtsünk a jelenben. A múlthoz való mindenáron való ragaszkodás megállít a jelenünk teremtésében.
Ha választanád a változást és eszközt keresel hozzá érdemes többet megtudnod az Access Bars-ról.

Mi lenne, ha elkezdenéd teremteni a jövődet? Mi lenne, ha minden olyan energiát, amivel a múltadhoz való ragaszkodást tartod fenn inkább a jövőd teremtésére használnád?

A legtöbben a múltbéli sérelmekhez, árulásokhoz, bántalmazásokhoz ragaszkodnak és ez alapján zárnak ki embereket illetve élményeket az életükből. Akár be is címkézik: „Ő volt életem nagy szerelme, többé ilyet, kapcsolatot nem találok.” Ez volt életem álom munkája, ilyenre nem lesz többé lehetőségem.” Ha engedjük a múltunk behálózza a jelenünket és bekorlátozza a lehetőségeinket. Mi a jó ezekben a korlátokban?

Ha ragaszkodsz egy múltbeli sérelemhez, akkor azt gondolatban, energetikailag újra és újra átéled, ebbe jó sok energiát fektetve. Mi a jó, értékes neked ebben, amit nem veszel észre?
A legtöbben védelmi páncélt kovácsolunk, ebből nehogy még egyszer előforduljon. Nem az a cél hogy örökre elfelejtsd a múltad és újra átéld a sérelmet vagy megaláztatást, amit mindenáron elkerülnél, hanem hogy maradj éber és vedd észre időben a jeleket.
Ha elengeded és közben az éberségedet elaltatod, akkor újrateremted a bántalmazást. Mi lenne, ha megengednéd magadnak a tudást az éltedben lévő személyekről és helyzetekről?
Ha éber leszel, biztonságban leszel és tudod majd ki az és mi az, amitől jobb, ha távol maradsz.

Engedd el a drámát!

Van, aki élvezi az életében drámát és a traumát élvezik, hogy nem kell felelősséget vállalni az életükért, valaki mást tehetnek felelőssé a kudarcaikért.

Ők a tipikus áldozatok, akik ebben a szerepükben tobzódva gyötörnek és a múltjukhoz foggal, körömmel ragaszkodva manipulálnak másokat. Ezzel elég sok kapcsolat halálát idézik elő. Lehet, hogy te is éltél már együtt olyan emberrel, aki ragaszkodott a múlthoz, amit eszközként használt ahhoz, hogy elhitesse veled rossz vagy és hibásan működsz.

Az is lehet, hogy te magad is csináltad már ezt, mert összetévesztetted a szeretettel vagy nem volt más eszköz a kezedben. Bárhogyan is a múlthoz való ragaszkodás ítéletek halmazából áll és az ítéletek mindig romboló hatásúak.

Engedd el a múltat!

A múltunkban történt pozitív eseményekből is jó magas korlátokat építhetünk.

A sportoló, aki még húsz év múltán is emlegeti mindenkinek, ha kíváncsi rá, ha nem a régi eredményeit vagy az idős néni, aki valaha szépségkirálynő volt és itt beragadt a gomb, mert azóta is szex szimbólumként viselkedik, de most már térdre hulló, nyálcsorgató lovagok helyett csupán szánakozó mosolyokat gyűjt be a produkcióért.

Nem az az igazi baj ezzel, hogy a sokadjára meghallgatott story már mindenkinek a könyökén jön, ki hanem az, hogy ezek az emberek nem élik az életüket, a múltjukat élik, és ezzel abbahagyják a jövőjük teremtését.

A köztudatban van egy olyan nézőpont, amely szerint a tapasztalatokat azért szerezzük, hogy tanuljunk belőlük. Ha mindig a régebbi tapasztalatok alapján ítélünk meg jelenlegi helyzeteket az azért sem fog működni, mert ez a helyzet, ha hasonló is mégsem ugyanaz. Különösen veszélyes párkapcsolatoknál, ha egyszer becsapott egy nő/férfi akkor a többiek is be fognak csapni.

Ha megharapott egy kutya, akkor a világ összes kutyája veszélyes fenevad. Nyilvánvaló hogy mindkét állítás teljesen valótlan bár van mögötte egy tapasztalat.

Mennyire kell magadat lebutítani, hogy úgy tegyél, mintha az a régi szituáció lenne? Mi lenne, ha éber lennél és megkérdeznéd mi más lehetséges? A régi élményekre való támaszkodás megfoszt az attól, hogy befogadd az újakat.

Mekkora a jelentősége a tapasztalatoknak?

Valójában a tapasztalatnak nincs akkora jelentősége amekkorát tulajdonítunk neki, a jelentősége pontosan annyi amennyivel te magad felruházod.

Ezeket az elveket minden olyan területén alkalmazhatod, az életednek ahol úgy érzed, változtatnál.

Például ha a pénzügyeidben örömmel üdvözölnél némi fellendülést vagy akár jelentőset érdemes ránézni hol hivatkozol a múltadra és hol vetted be azt, amit a környezeted például a szüleid ezzel kapcsolatosan mondtak neked. Például: A pénzért mindig keményen meg kell dolgozni! És nem maradhat ki a „sehol nincs kolbászból a kerítés.” „Szegénynek születtem, az is maradok”. Mindaddig, amíg ezek alapján működsz, addig nem tudsz változásokat generálni.

Az Access Consciousness-nek akad néhány eszköze, ami segíthet, az egyik élj 10 másodperces lépésekben. Ezzel biztosan ki tudsz lépni a múltból. Ha 10 másodperced lenne hátra az életedből, mit választanál? Rendben, a következő 10 másodpercen mit választanál?

Mit teremthetnél, ha mostantól abbahagynád, hogy a múltadból élsz és nyitottá válnál minden felbukkanó lehetőségre és képes lennél azt az életet generálni, amire vágysz?

Mi lehetséges az életedben, amit eddig még fontolóra sem vettél?

Forrás: Gary M. Douglas

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Névnapok február 7.

info

Névnapok december 1.

info

Névnapok február 29.

info