Image default
Életmód hírek

Te is útálod sikálni a tűzhelyet? Próbáld ki ezt a módszert!

Mindenkinek van valamilyen házimunka, amit nagyon nem szeret megcsinálni, de talán kimondhatjuk, hogy a tűzhelyet mindenki gyűlöli letakarítani…

 

tűzhely tisztítás

 

Ha valaki rendszeresen süt-főz, tudja, hogy a kályha rácsának megtisztítása egy igen nagy feladat. Ha elhanyagoljuk, és nem pucoljuk meg, a zsíros lerakódások, foltok, ételmaradékok úgy ráégnek, hogy később már nem tudjuk maradéktalanul megtisztítani.

Az ammónia, azonban csodákra képes, ismerkedjünk meg vele.

Ez a tökéletes tisztító megoldás nagyon egyszerű. Csupán egy méretes nejlonzacskóra lesz szükségünk, egy akkorára, amelybe bele tudjuk tenni a kályha rácsait. A zacskó lehetőleg légmentesen záródjon. Spricceljük be a rácsot alaposan ammóniával, majd tegyük be a zacskóba, és zárjuk le. Hagyjuk így egy éjszakán keresztül.

A zacskó azért szükséges, mert amikor az ammónia reakcióba lép a zsíros lerakódással, irtózatosan büdös tud lenni. Így ha nem akarjuk, hogy ez a kellemetlen szag az egész lakást elárassza, jól zárjuk, vagy ragasszuk le a zacskót.

Másnap vegyük ki a rácsot a zacskóból, és egy száraz szivaccsal alaposan töröljük át. Ezzel a módszerrel nagyon könnyen el tudjuk távolítani a sütő rácsáról a zsíros lerakodásokat.

Forrás: tudnodkell

 

Hasonló hírek

Vidd fel az arcodra ezt a zselatinos maszkot és még a legmélyebb ráncaid is azonnal kisimulnak

Edit

Egy kíméletlenül őszinte személyiségteszt

Edit

A sofőr lát egy véres 5 éves kislányt, amint integet. Ahogy egyre közelebb kerül, a gyomra kavarog

Mazsi