Image default
Gazdaság

Távozik a Magyar Telekom vezérigazgatója

Christopher Mattheisen vezérigazgató 2018. július 1-i hatállyal távozik a Társaságtól. A Magyar Telekom új vezérigazgatója Rékasi Tibor lesz.

Forrás: MTI / Mohai Balázs

A Magyar Telekom Igazgatósága 2018. április 23-i ülésén Christopher Mattheisen saját  kezdeményezése alapján a vezérigazgató munkaszerződésének 2018. július 1-i hatállyal történő megszüntetéséről döntött. Christopher Mattheisen ugyanezen hatállyal a társaság igazgatóságából lemond – áll a cég közleményében.

Az igazgatóság 2018. július 1-i hatállyal Rékasi Tibort nevezte ki vezérigazgatóvá. Az új vezérigazgató a társaság igazgatóságának is tagja lesz 2018. július 1-t követően.

Christopher Mattheisen 2006 decembere óta a Magyar Telekom vezérigazgatója, igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is volt. Előtte négy évig a vezetékes üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes volt. Korábban a Westel 900 marketing és értékesítési területét vezette a cég alapítását követő első három évben.

Rékasi Tibor 2017. január óta a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Előtte, 2013. októbertől a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. (TSM) vezérigazgatója, 2012. októbertől 2013. szeptemberig a TSM értékesítési vezérigazgató-helyettese volt. A Magyar Telekom Csoporthoz 2008 szeptemberében csatlakozott a társaság leányvállalata, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként.

Rékasi Tibor. Kép: MTI / Soós Lajos

Tegnapi ülésén az igazgatóság Rékasi Tibor jelenlegi pozíciójában történő utódlásáról is döntött: a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes 2018. július 1-től Szabó Melinda lesz. Szabó Melinda a közelmúltig az egyik magyarországi mobilszolgáltató kis – és középvállalatokért felelős értékesítési és marketing vezetője volt. Korábban hosszú időn át a Westel/T-Mobile-nál és a Magyar Telekomban látott el különböző vezetői feladatokat, 2010. júliustól 2013 végéig a Magyar Telekom lakossági területért felelős marketing igazgatója volt.

Forrás: portfolio.hu

 

Hasonló hírek

Botrány Szegeden: rendőrökkel is hadakoznak az elkeseredett árusok

Edit

Élesedik az online számlarendszer – ezt ajánlja a minisztérium

Géza

Adóügyek, gazdaság: Itt vannak az idei agrártámogatási mértékek (+szocho- és ehováltozások)

Géza