Image default
Belföldi hírek

Tarlóst alig, Puzsért jelentősen megbírságolta a választási bizottság

Egyik fővárosi főpolgármester-jelölt sem adta le időben az illetékes választási irodának az összes kiadott ajánlásgyűjtő ívet.

A legnagyobb bírságot Puzsér Róbert kapta, míg a legkisebbet Tarlós István.

Ugyan az ajánlásgyűjtési időszak lezárultával minden kiadott ívet vissza kellett volna szolgáltatni az illetékes választási irodának, ez egyik főpolgármester-jelöltnek sem sikerült maradéktalanul a megadott határidőig – derül ki a Fővárosi Választási Bizottság határozataiból.

Az egyéni jelöltek szeptember 9-ig gyűjthettek aláírásokat az önkormányzati választáson való elinduláshoz. Innentől kezdve pedig az összes ívet le kellett adniuk másnapig, ha pedig valaki ezt elmulasztotta – hiába volt üres az adott táblázat – bírságra számíthat.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott: 1500 felvett ívből csak egyet nem vittek vissza, amiért ezer forintos büntetést kapnak. A Munkáspárt főpolgármester-jelöltje, Thürmer Gyula ugyanígy egy papírral mulasztott az 1300-ból, a bírsága tehát ugyanekkora.

Berki Krisztián celeb főpolgármester-jelölt huszonhárom ívet nem adott le az 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent. Míg Karácsony Gergely összellenzéki induló a 9000 dokumentumból negyvenhárom ívvel mulasztott, így 43 ezer forintot kell majd fizetniük.

A legnagyobb bírságot Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta: az 1500 ívből hetvennyolcat nem adtak vissza, ami 78 ezer forintos bírságot ért neki.

napi

 

Hasonló hírek

Hatalmas kultúrális siker! Döntött az uniós bírálóbizottság! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Kösse be magát, indul a Nagy Futam!

Edit

Brutálisan sok migráns érkezett tegnap

Edit