Hirmagazin.eu
Főoldal » Tarlós István kijelentette: olyan rossz állapotban van a Lánchíd, hogy meg is szűnhet
Belföldi hírek

Tarlós István kijelentette: olyan rossz állapotban van a Lánchíd, hogy meg is szűnhet

Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd műsorának volt vendége, ahol a Lánchíd állapotáról beszélt.

Bár Karácsony szerint költségvetési okok miatt a Lánchíd felújítása halasztásra kerülhet, a volt főpolgármester szerint a híd állapota olyan kritikus, hogy a felújítás nem tűr halasztást.

Tarlós elmondta, az általa megrendelt szakvélemény szerint az acélszerkezet hatékonysága csökkent, a láncok nem látják el funkciójukat, valamint a csuklók sem működnek rendesen. A betonba rengeteg a kloridion, ettől korrodálódnak a vasszerkezetek, s ehhez még hozzájön az, hogy a kereszttartókon öt darab hossztartó fekszik, amelyek gerincén nagyon jelentős a szelvénycsökkenés. Továbbá hozzátette, hogy a szélső pályafelfüggesztésnél 80 százalékos rongálódást fedeztek fel az alpinisták.

Tarlós kitért arra is, hogy a felújítás drágább lesz, ha nem kezdik meg időben a munkálatokat. Szerinte félő, hogy a műemlék állapota lassan nem is teszi lehetővé a renoválást, így megszűnhet a Lánchíd.

Értetlenül áll azelőtt, hogy a 6 hónap alatt miért nem írták ki eddig a Lánchídra tendert, hiszen ők 23,7 milliárdot hagytak erre. Nem ért egyet a körúton kialakított kerékpársávval sem, úgy fogalmazott, a visszaállás után a forgalom tragikomikus lesz.

„Budapest nem tud kerékpáros-paradicsom lenni, kár, hogy a városvezetésben nincs műszaki beállítottságú ember” – fogalmazott.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szerdán a nemzetbiztonsági bizottság is összeül

info

Gulyás: széles összefogásra van szükség a járvány elleni védekezésben

Géza

Vigyázat: vadveszély!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------