Hirmagazin.eu
Főoldal » Tanuljunk nyelvet építőkockával!
Életmód hírek

Tanuljunk nyelvet építőkockával!

Egy, a Mind, Brain and Education című szaklapban megjelent kutatás szerint az építőkockákkal való játék rendkívül jó hatással van a gyerekekre.

Tanuljunk nyelvet építőkockával!

A Temple Egyetem Csecsemőlaboratóriumának vizsgálatai szerint az építőjátékok gazdag környezetet teremtenek a reáltárgyakhoz szükséges készségek kifejlesztéséhez.

Katrina Ferrara vezető kutató szerint, ha a gyerekek interaktív környezetben játszanak az építőkockákkal, olyan nyelvi kifejezéseket hallhatnak, amelyek segítik a térbeli gondolkodás kifejlődését.

“Ha a szülők a térbeliséggel kapcsolatos szavakat használnak, azzal segítik a gyerekek ilyen irányú képességeinek fejlődését is” – nyilatkozta Nora Newcombe, a laboratórium igazgatóhelyettese. A térbeliséghez kapcsolódó készségek elengedhetetlenül fontosak a reáltárgyak megértéséhez, de a mindennapi feladatok ellátásában (egy kanapé összecsukása, parkolás) is segítenek.

Ezek a készségek az intellektus központi részét képezik, mégis személyenként jelentős különbségeket mutatnak. “Bizonyítékaink vannak arra vonatkozóan, hogy a gyerekkorban hallott, a térbeliséghez kapcsolódó nyelvi kifejezések, különbözőségük miatt jelentősen hozzájárulnak a térbeli készségek eltérő fejlődéséhez” – mondta Newcombe, aki a Temple Térbeli Intelligencia és Tanulás Központjának (SILC) kutatási vezetőjeként is tevékenykedik.

Hogy megvizsgálhassák, miként befolyásolja a játék a nyelvi variációkat, a kutatók három különböző helyzetben figyelték meg a gyerek-szülő interakciókat: először szabad játék formájában, amikor a gyerekek és a szülők az otthonihoz hasonló feltételek mellett szabadon játszhattak, majd előre összerakott kockákkal, a játékkockák variálásának lehetősége nélkül, végül irányított formában, amikor a szülőknek és gyerekeknek egy előre megadott tervrajz alapján kellett építeniük valamit a kockákból.

Az eredmények szerint az irányított játék helyzetben a szülők és a gyerekek is sokkal több térbeliséggel kapcsolatos kifejezést használtak, mint a másik két teszt során.

“A kutatási eredmények gyakorlati tanácsokkal láthatják el a szülőket. Látható ugyanis, mennyire fontos, hogy interaktívan, gyerekünkkel közösen játsszunk, ezzel ugyanis sokat tehetünk a kicsik készségeinek fejlődéséért” – vélekedett Newcombe.

Forrás: Napidoktor.hu

Hasonló hírek

Az elégtelen táplálkozás és a viselkedési zavarok közötti összefüggés

Géza

Hogyan legyek boldog, ha anyagilag le vagyok égve?

info

Hogyan fogyjunk bele a bikinibe?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!