Hirmagazin.eu
Főoldal » Tanska hyväksyi kiistellyt pakolaislait – turvapaikanhakijoiden omaisuutta voidaan vastaisuudessa takavarikoida
FINN - Kielikoulutus

Tanska hyväksyi kiistellyt pakolaislait – turvapaikanhakijoiden omaisuutta voidaan vastaisuudessa takavarikoida

Tanskan parlamentti päätti tiistaina tiukoista pakolaislakien kiristyksistä selvällä enemmistöllä.

ULKOMAAT
CLAUS FISKER
Poliisi yritti pitää maahanmuuttoa vastustavia ja kannattavia mielenosoittajia erossa toisistaan Tanskan ja Saksan rajalla tammikuun 9. päivänä.
Poliisi yritti pitää maahanmuuttoa vastustavia ja kannattavia mielenosoittajia erossa toisistaan Tanskan ja Saksan rajalla tammikuun 9. päivänä.

Tanskan turvapaikkalainsäädännön kiristyksiä

 Poliisi voi takavarikoida turvapaikanhakijoiden omaisuuden 10 000 kruunua eli noin 1 340 euroa ylittäviltä osin. Tulijat saavat kuitenkin pitää vihkisormukset ja muut esineet, joilla on erityistä tunnearvoa.

 Turvapaikanhakijoille annettavia tukia pienennetään edelleen kymmenen prosenttia.

 Väliaikaisen suojantarpeen perusteella oleskeluluvan saaneet saavat mahdollisuuden perheenyhdistämiseen kolmen vuoden jälkeen entisen yhden vuoden sijaan.

  Pysyvän oleskeluluvan saaminen vaikeutuu ja väliaikaisten oleskelulupien kesto lyhenee.

  Kiintiöpakolaisten valintatapaa muutetaan siten, että näiden valmiudet integroitua Tanskaan otetaan vastaisuudessa huomioon.

 Turvapaikanhakijoiden mahdollisuuksia asua pakolaiskeskusten ulkopuolella itsenäisissä asumuksissa heikennetään.

 Perheenyhdistämistä ja pysyvää oleskelulupaa koskeville hakemuksille asetetaan hakemusmaksu.

TUKHOLMA. Tanskan parlamentti päätti tiistaina tiukoista pakolaislakien kiristyksistä selvällä enemmistöllä.

Vastaisuudessa Tanskan poliisi saa esimerkiksi käydä läpi turvapaikanhakijoiden omaisuuden ja takavarikoida yli 10 000 kruunun eli 1 340 euron ylittävät varat tulijoiden toimeentulon rahoittamiseksi. Lisäksi muun muassa perheenyhdistämisiä viivästytetään vuodesta kolmeen vuoteen ja pysyvien oleskelulupien saamista vaikeutetaan.

Parlamentti kävi laajaa kansainvälistä huomiota herättäneestä lakihankkeesta, ”laki 87:stä”, liki neljä tuntia kestäneen keskustelun. Lakiesityksen puolesta äänesti paikalla olleista Folketingetin jäsenistä 81 edustajaa ja sitä vastaan 27 edustajaa. Yksi äänesti tyhjää.

Esimerkiksi Euroopan neuvosto on esittänyt huolensa siitä, että Tanskan perheenyhdistämisiä koskevat kiristykset saattavat olla Euroopan ihmisoikeussopimuksien vastaisia. Oppositio vaati integraatioministeriInger Støjbergilta vastauksia asiaan.

Støjberg on jo aiemmin todennut julkisuudessa, että Tanska on valmis ottamaan tämän riskin. Tiistaina hän totesi, ettei lakiesitystä olisi esitelty, jollei hallitus olisi varma asiastaan.

”Olemme silti tietoisia, että liikumme sopimusten raja-alueilla”, hän sanoi.

Myös tanskalainen ihmisoikeusinstituutti Institut for Menneske Rettigheter katsoo, että laki on Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastainen. Se on kehottanuthallitusta luopumaan kiristyksistä.

Tanskan lakihanke on herättänyt poikkeuksellisen laajaa keskustelua ja arvostelua myös ulkomailla. Muun muassa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty ovat arvostelleet Tanskan lakien kiristyksiä. Kuluvalla viikolla tanskalaisministerit saivat selittää lakimuutoksia Euroopan parlamentin valiokuntakuulumisessa.

Hallitus joutui tekemään lakiin muutoksia, jotta sen taakse saataisiin parlamentin enemmistö. Se muun muassa kasvatti summaa, jonka turvapaikanhakijat saavat pitää itsellään. Lisäksi lopullinen laki sallii turvapaikanhakijoiden säilyttää vihkisormukset ja muut esineet, joilla on erityistä tunnearvoa.

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen on kutsunut omaisuuden takavarikoinnin mahdollistavaa lakia Tanskan historian väärinymmärretyimmäksi laiksi. Hallitus on perustellut hanketta muun muassa sillä, etteivät tanskalaisetkaan voi saada toimeentulotukea, jos heillä on merkittävää omaa varallisuutta.

”Tanskan kaltaisessa yhteiskunnassa, jossa meillä on yhtäläiset oikeudet, on lähtökohtana, että ihmiset pitävät itsestään huolta, jos he siihen kykenevät. Apua saa, jos sitä tarvitsee”, sanoi Løkke Rasmussen hiljattain Berligsken mukaan.

Lakia tukivat hallituspuolue Venstren lisäksi, sosiaalidemokraatit ja Tanskan kansanpuolue sekä pienemmän porvaripuolueet konservatiivit ja liberaali liitto. Sitä vastustivat punaisen blokin radikaali venstre, sosialistinen kansanpuolue, yhtenäisyyslista ja alternativet.

CLAUS FISKER
Poliisi marssi maahanmuuttoa vastustavia ja kannattavia mielenosoittajia vastaan Tanskan ja Saksan rajalla.
Poliisi marssi maahanmuuttoa vastustavia ja kannattavia mielenosoittajia vastaan Tanskan ja Saksan rajalla.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453784435645

Hasonló hírek

EK haluaa palata työajan pidennykseen

info

Tutkija: Radikaalin vasemmiston näköalat hyvät – pitemmällä aikavälillä

info

Kolme lattea, kilo kaurapuuroa tai kolme avokadoa – näin paljon ruokaa on 500 kilokaloria

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!