Image default
Gazdaság

Támogatják a szakmai szervezetek az online kasszák bevezetését

forrás: MTI

“Támogatjuk a kasszák kiterjesztését, mert a piac ellenőrizetlen adóügyi és pénzmosási szempontból is” – mondta a Magyar Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke.

Több szakmai szervezet is támogatja az online kassza bevezetését – írja a Magyar Nemzet hétfői összeállításában.

“Támogatjuk a kasszák kiterjesztését, mert a piac ellenőrizetlen adóügyi és pénzmosási szempontból is” – mondta a lapnak Kósa Zoltán, a Magyar Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke.

A szakember elmondta: arra számít, hogy jövő év második negyedévében, a pénzváltós szezon beindulásakor már kezdődhet az eszközök telepítése. Csak a tranzakciós illetékből 5-10 milliárd forint kerülhet az új intézkedésnek köszönhetően a költségvetésbe, a társasági adóból pedig ennek akár a többszöröse is.

Spindler Tibor, az Autószerelők Országos Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy esetükben tartós fogyasztási cikkről van szó, amelyen életek múlhatnak. A tulajdonos biztonságát a megfelelő szervizelés szolgálja, az online kassza segítségével pedig ellenőrizhetőbb lesz a rendszer.

Az egyesület a pontos bevezetés időpontjáról még nem állapodott meg a szaktárcával. Ugyanakkor a taxisoknál várhatóan csak 2017-től lesznek online kasszákat.

 

Hasonló hírek

Mit kell tenni az szja-bevallási tervezettel?

Géza

Így nyerhetünk évi többszázezer forintot

info

Így szigoríthatják a pénzügyi vállalkozások ellenőrzését

info