Hirmagazin.eu
Főoldal » Tamás Gáspár Miklós: „A választóknak – hiszen ezt jelenti a választás – disztingválniuk kell. Neonácikra, újfasisztákra nem szavazunk. Punktum”
Belföldi hírek

Tamás Gáspár Miklós: „A választóknak – hiszen ezt jelenti a választás – disztingválniuk kell. Neonácikra, újfasisztákra nem szavazunk. Punktum”

Rendkívül lesújtó véleményt fogalmazott meg az ellenzékről Tamás Gáspár Miklós filózófus..

A FILOZÓFUS SZERINT KÉRDÉSES, HOGY A BALOLDALNAK RÉSZT KELL-E VENNIE A 2022-ES VÁLASZTÁSON

Tamás Gáspár Miklós többek között nehezményezte, hogy Gyurcsány Ferenc egy nyíltan fajgyűlölő jelölt mellett kampányolt Szegeden.

A filozófus a Mércének nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárki a jobbikos Tóth Péterhez hasonló nézeteket valló politikusra adja a voksát. TGM emellett a szivárványkoalíció egészéről – de különösen a Jobbikról – is lesújtó véleményt fogalmazott meg, intellektuálisan jelentéktelennek nevezve a baloldali összeborulást.

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint a Jobbikkal történő összefogással a baloldal megsértette a cigányságot Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár a gondolkodó a kormányt szintén bírálta, (szerinte posztfasiszta a jelenlegi államrendszer) fontos hangsúlyozni, hogy egyetlen fideszes politikushoz sem köthetők olyan rasszista, antiszemita, és egyéb gyűlöletkeltő kijelentések, mint Tóth Péterhez, vagy ahhoz a – szintén jobbikos – Bíró Lászlóhoz, akit a tavaly októberi szerencsi időközi választáson támogatott a baloldal. Mint ismert, Bíró egyebek mellett tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Budapestet pedig Judapestnek titulálta.

Tóth ennél is szélsőségesebb kijelentéseket tett, például nyíltan követelt fajvédelmet, a melegeket pedig genetikai hulladékként emlegette.

Mindezt a következőképpen értékelte Tamás Gáspár Miklós:

– A legújabban neonáci jobbikos jelölt mellett állt ki az egyik vezető „balliberális” politikus.

– A választóknak – hiszen ezt jelenti a választás – disztingválniuk kell. Neonácikra, újfasisztákra nem szavazunk. Punktum.

– Ez a Tóth Péter nevű szegedi személy zsidózás, romaellenes rasszizmus, irredentizmus, sovinizmus, homofóbia stb. ismeretes kelet-európai újfasiszta gondolatkincsét osztotta meg híveivel és reménybeli választóival.

– Bíró Lászlóra, Tóth Péterre […] nyilvánvalóan nem lehet és szabad voksolni.

– A roma (és újabban: a zsidó) szervezetek tiltakozásának minden eleme fényesen beigazolódott. A Jobbik – több más ellenzéki párt támogatásával – neonáci jelölteket indít (akik olykor azt susogják halkan, hogy „oppardon”) több helyen.

– Jakab Péter képviselő, a Jobbik elnöke ma a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, amit úgy ért el, hogy emelt hangon gorombaságokat mondott a kormányra az Országgyűlésben. A képviselő más teljesítményéről nem tudni.

– Én soha nem voltam híve a Jobbikkal való összefogásnak, mindenekelőtt azért, mert ez sértés, tiszteletlenség roma honfitársainkkal szemben, ami nekem van olyan fontos, mint az ellenzék esetleges választási sikere.

– Remélem, nem kell rávennem olvasóimat, hogy poszt- és neofasisztákra ne szavazzanak. Azt hiszem, ez magától értetődik. Csak emlékeztetni akartam rá a magyarországi, „valóságosan létező” baloldalt, ha ki tudja, miért, megfeledkezett volna róla.

– Nem biztos, hogy nekünk, baloldaliaknak részt kell-e vennünk a 2022-i választásokon, ha a dolgok úgy mennek tovább, ahogy mennek.

– Komolyan gondolják-e az Orbán-ellenes tábor vezető elméi, hogy a bonyolult, végtelen tapintatot, bölcsességet, furfangot, nagy közjogi tudást, politikai, nemzetbiztonsági-katonai és diplomáciai szakértelmet – higgadt, elvszerű, a nép nyugalmára is ügyelő hazafiságot – igénylő föladatot a mai ellenzék evvel a személyzettel végre tudná hajtani?

Források: magyarnemzet, merce

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Karácsony Gergely: “Törökország fővárosa Isztambul!” – videó

Géza

Nyakunkon a kukás sztrájk!

Mazsi

Dögölne meg már minden magyar ott ahol van! – Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk? (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!