Főoldal » Támad az Iszlám Állam: Kiürítettek egy karácsonyi vásárt a hatóságok Berlinben
Külföld

Támad az Iszlám Állam: Kiürítettek egy karácsonyi vásárt a hatóságok Berlinben

A német rendőrség szombat este kiürítette a berlini Vilmos császár-emléktemplom körüli téren lévő karácsonyi vásárt, ahol 2016 decemberében terrortámadás történt, miután bejelentés érkezett egy gyanús tárgy miatt.

Cikkünk frissült.

A rendőrség a Twitteren közölte, hogy a látogatók nyugodt és rendezett körülmények között hagyták el a területet. Hozzátette, hogy most átvizsgálják a Breitscheid teret és az emléktemplom épületét.

Értesülések szerint az imaházban egy rendezvényt idő előtt kellett abbahagyni.

Illusztráció, Vilmos császár-emléktemplom, Berlin. Utazasok.org

A Bild és a Berliner Zeitung című német lap azt jelentette, hogy két embert őrizetbe vettek. Ezt az értesülést azonban a rendőrség szóvivője egyelőre nem erősítette meg. A Berliner Zeitung úgy tudja, közveszélyes iszlamistákról van szó. A Bild szerint az őrizetbe vett személyek szíriaiak, akiknek tapasztalatuk van robbanószerekkel.

Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb németországi terrorcselekménye Berlinben történt 2016. december 19-én. A főváros nyugati részének központjában álló Vilmos császár-emléktemplom körüli téren, a Breitscheid téren berendezett karácsonyi vásáron belehajtott a tömegbe egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri.

Az Iszlám Állam nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista egy elrabolt kamionnal hajtotta végre a tömeges gázolást. A tizenkét életet és több tucatnyi sebesülést követelő merénylet után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sok­kot ka­pott a nő, mi­u­tán fel­éb­redt a re­pü­lőn és ezt meg­látta

Géza

Hajtóvadászat a terroristák után (Videó)

info

A vártnál kevesebb Magyarországról indult menedékkérő érkezik hétfőn Münchenbe

Edit