Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Talpalatnyi földön eperpiramis! Ilyet még nem láttál!

Mi, ma­gya­rok messze föl­dön hí­re­sek va­gyunk ta­lá­lé­kony­sá­gunk­ról. Most eper­ter­mesz­tés ügy­ben ruk­kolt elő zse­ni­á­lis öt­let­tel egy vi­dé­ken élő há­zi­asszony, aki az in­ter­ne­ten mu­tatta meg tal­pa­lat­nyi, ámde ígé­re­tes föl­decs­ké­jét.

Az epret mindenki imádja, és akinek kertje van, biztos ültet néhány tővel. Ha pedig nincs rá elég hely, akkor szorít neki valahogy.

Talpalatnyi földön eperpiramis! Ilyet még nem láttál!
(Fotó: 123RF)

Így tett Klára is. Bár a képek tanúsága szerint túl sok terület nem jutott az eperpalántáknak, a kapubejáró előtti részen szorítottak nekik helyet. Valószínűleg épp a kijelölt helyszín adhatta azt a remek ötletet, hogy a kerek alapterületre megálmodott eperföldecske fölfelé terjeszkedjen.Hiszen így kevésbé valószínű, hogy az autó kárt tesz benne, óhatatlanul sem tapossa le a kerék.

Talpalatnyi földön eperpiramis! Ilyet még nem láttál! 1
Forrás: Facebook, Sipos Tűr Klára

Az eperpiramis köré a téglaburkolatot eleve úgy rakták le, hogy az építményt helyét kihagyták. A tartó cölöpöket jó mélyen leverték a talajba, így azok masszívan megtartják a fölfelé terjeszkedő eperföldet.Az első, a második és a harmadik szintet vesszőkkel alakították ki – a régi, hagyományos módon egyszerűen körbefonták velük a tartóoszlopokat. Végül feltöltötték földdel az emeleteket.

Beültetés után így néz ki az eperpiramis:

Talpalatnyi földön eperpiramis! Ilyet még nem láttál! 2

Zseniális ötlet, mert így igazán jól áttekinthető az ültetvény, könnyen körbe lehet járni, és hajolgatás nélkül lehet csipegetni az illatos, mézédes eperszemeket!

Hamarosan indulhat a szüret!

Talpalatnyi földön eperpiramis! Ilyet még nem láttál! 3

Forrás: Sipos Tűr Klára/Ripost

 

Hasonló hírek

Fapados lámpabura bizonytalan ideig

info

Ősszel is ragad a szélvédőd? Mutatjuk, mit kell tenned!

Mazsi

Ezek a dolgok balszerencsét hoznak a házra!

Edit