Hirmagazin.eu
Főoldal » Talán kihalunk, mint a dinoszauruszok?
Csillagászat, űrkutatás

Talán kihalunk, mint a dinoszauruszok?

Egy látványos égi jelenségről van szó, vagy talán egy szörnyű, az emberiséget fenyegető katasztrófa előjeléről? Egy baljós meteorzápor kétségeket ébreszt a szakértőkben.

meteorzápor
Új-Zéland felett nemrég váratlan meteorhullást tapasztaltak. Vajon a történelem megismétli önmagát? Ez egy baljós előjel, és az emberiség is ki fog halni, mint a dinoszauruszok egykor?

A kaliforniai Montain View-ban található SETI-intézet kutatói azt nyilatkozták, hogy ez a meteorzápor akár valami nagy katasztrófa eljövetelét is jelezheti. Ami egyszer már megtörtént, talán megtörténhet újra…

“Ez csak egy figyelmeztetés volt, a meteoriteső ugyanis egy közelgő üstököst jelez előre, amely hamarosan a Föld útjába kerülhet,” nyilatkozta nemrég Peter Jenniskens, a SETI űrkutató-intézet egyik alkalmazottja.
A meteoritzáport szilveszter környékén észlelték, de már csak akkor, amikor az űrben található, összeállt anyagokból keletkező meteoritok ütköztek a Föld légterével.

Ez az, ami kérdéseket vetett fel a szakemberekben, és aggodalmat keltett. Hiszen egy hasonló meteorzáport már napokkal az eset előtt, sőt, akár hetekkel előtte észlelniük kellett volna. Ez azonban teljesen váratlanul bukkant fel.

Mi van akkor, ha egy sokkal nagyobb meteorzápor tűnik fel ugyanilyen hirtelen, és nem tudunk ellene védekezni? Mi is kihalhatunk, mint ahogy egykor feltehetően a dinoszauruszok?

 

Forrás: tudnodkell

Hasonló hírek

A szoftver, amelyre régóta várt az ipar

info

Most egy ősi templomot találtak a Marson – Fotó

Mazsi

Újabb Galileo műholdakat lőtt fel az Európai Űrügynökség

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------