Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tahitótfaluban élt a magának való Dominik: rettegnek az elfogott ifjú terrorista szülőfalujában

A TEK szerint az Iszlám Állammal állhatott kapcsolatban T. Dominik.

Tahitótfalu — Újabb, az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető fiatalt kapott el nemrégiben a TEK. A 23 éves T. Dominikra a Pest megyei Tahitótfalu egyik forgalmas útján csaptak le a kommandósok.

– Iszonyú profi akció volt, idáig csak filmekben láttam hasonlót. Nyugodtam dolgoztam, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy több autó hirtelen megáll, majd kiugranak belőle a kommandósok. Egy pillanat alatt leteperték a fiatal srácot, közben mind a két oldalról lezárták a forgalmat. Az egész nem tartott tovább pár percnél. Azóta is sokat beszélgetünk róla, ki lehetett a srác, de igazán senki sem ismeri. Egy haverom mondta, hogy tud róla pár dolgot, állítólag mindig fura volt, olyan magának való típus – mondta a Blikknek egy férfi, aki az akció helyszínéhez közel dolgozik.

Amióta a településen megtudták, hogy T. Dominik terroristákkal tartotta a kapcsolatot, sokan félnek.

– Ez egy békés hely, sosem gondoltam, hogy ilyen emberek élnek közöttünk. Borzalmas! Remélem, a családja normálisabb nála, és ők semmiféle őrültségre nem készülnek! – fakadt ki a középkorú Mária.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az M1-en azt mondta, a mostani elfogás összefügg a júniusban Kecskeméten elkapott V. Kende ügyével. Ő volt az a fiatalember, aki felajánlotta szolgálatait az Iszlám Államnak. Az ő kommunikációelemzése során figyeltek fel T. Dominikre. Közben Németországból is kaptak jelzést, hogy Dominik dzsihádista harcra buzdító tartalmakat osztott meg az interneten. Elfogása után a számítógépén mintegy ezer képet, videót, ábrát találtak kegyetlen kivégzési módokról. Még nem tartott ott a radikalizálódás útján, mint a nyáron lekapcsolt V. Kende, de csak idő kérdése volt, hogy akár a tettek mezejére is lépjen. Dominik egyébként magyar származású, a családja azonban algériai gyökerekkel bír. T. Dominik letartóztatását elrendelte a nyomozási bíró.

A hatóság egy gitárt és egy AK–47-es gépkarabélyt is lefoglalt Dominik otthonában / Fotó: TEK A hatóság egy gitárt és egy AK–47-es gépkarabélyt is lefoglalt Dominik otthonában / Fotó: TEK

Mint korábban megírtuk: V. Kende maga ajánlotta fel szolgálatait az interneten keresztül a terroristáknak. Esküt is tett nekik, sőt, arra is képes lett volna, hogy egy nagy sporteseményen robbantson.

V. Kendét nyáron kapcsol-ták le, a TEK szerint kapcsolatban állhattak egymással / Fotó: Fuszek Gábor V. Kendét nyáron kapcsol-ták le, a TEK szerint kapcsolatban állhattak egymással / Fotó: Fuszek Gábor

Úgy tudjuk, a börtönben visszahúzódó, szerényen viselkedik, betartja a rendet, nincs vele gond.

– Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy remekül működik a magyar elhárítás, ezt most is bebizonyította. Komolyan kell venni minden ilyen esetet, hiszen a terroristák nagyon hatékonyak a beszervezésben. Nem gondolom, hogy sok ilyen beállítottságú fiatal élne Magyarországon, de egy is sok belőlük, ha szabadon van – vélekedett a történtekről Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: TEK

Hasonló hírek

Halálos baleset Ceglédnél

Géza

Kinek érdemes szólni, ha valaki soha nem szedi fel a kutyapiszkot? Dr. Kajó Cecília jogász válaszol..

Géza

Tragédia! Az utcán halt meg egy férfi Budapesten – Fotók a helyszínről

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------