Borok

Tagyonhegyi Juhfark 2006 száraz fehér

Tagyonhegyi Juhfark 2006 száraz fehér

Szalmasárga szín, méltóságteljes mozgás a pohárban.
Poharunkban egy hízelgő, sokoldalú nedű tör fel. Elegáns illat, érett őszibarack, szalma fedezhető fel benne.

Illatában fehér húsú gyümölcstál kér keringőt a kóstolótól, akit utána bodzával, egressel, citrusfélékkel ajándékoz meg a szájban. A háttérben hosszú főszeres, tölgyes, minerális utóíz.

“Családi borászatunk a Balatonfüred-Csopaki borvidéken, Balatonfüredtől 20 km-re, Tagyon hegyen található. Ebben a gyönyörű környezetben törekszünk a legjobb minőség elérésére, miközben megajándékozzuk Önöket e gyönyörű termőtáj kincseivel. Fedezzék fel boraink titkait, melyek minden cseppje a palackokba zárt szőlőművelő emberek szeretetét és a termőtáj napfényét rejti!

Pincészet

A szőlészet és a borászat világa családunk életének mindvégig meghatározója volt, hiszen a szülők, nagyszülők is ezzel foglalkoztak. A Horváth Borház családi vállalkozás, melyet 1999 telén alapítottunk.

Boraink hagyományos fahordós, illetve reduktív technológiával készülnek. A korszerű kíméletes technológiai elveket követő feldolgozó és érlelő pincénkben irányított erjesztéssel, hűtéssel készülnek a borvidékre jellemző borok.

Saját boraink előállításához az alapanyagot a család közel 15 hektáros szőlőbirtokának termése adja, illetve hosszú távú együttműködések révén, szőlőfelvásárlásból szerezzük a szükséges mennyiségeket.

A bor vásárlása bizalom kérdése – ezt a bizalmat kívánja pincészetünk elnyerni azáltal, hogy a gyümölcs megtermelésétől az értékesítéssel bezárólag a tevékenység egészét kézműves módon önmaga végzi.
Célul tűztük ki, hogy a család régi hagyományait tovább vigyük, és szeretnék e táj borait újra rangra emelni.

Szőlők

Dűlőink sokszínűsége lehetőséget biztosít számunkra hazai és világfajták bemutatására, de tág teret enged az alkotó fantáziának a házasítások, a technológiai variációk merész alkalmazására.

Nagy szeretettel ápoljuk a sokat látott 40-50 éves ültetvényeinket, és teljes odaadással gondozzuk a már korszerű térállású, öt éve telepített 7 hektáros dél-délnyugati, Balatonra néző területeket is.

Kilenc fajtával foglalkozunk, melyek között természetesen az Olaszrizlinget tartjuk a legfontosabbnak, mert ez a szőlő testesíti meg leginkább a borvidék karakterét.

Tagyon hegy körbenapozott lankáin érlelődik a vidék egyik legérdekesebb rizlingje, melyet nemritkán három különböző időpontban szüretelünk.
Ha az időjárás is kegyes hozzánk, januárig hagyunk kinn szőlőszemeket, melyek a többszöri fagy hatására különlegesen be töppednek, így igen koncentrált íz világú fehérbort készítünk belőle. E kései érési fajtából születik a borvidék egyik legfinomabb bora évről évre.”

Forrás: Horváth László; Képek: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu;
Cím: Tagyon Tagyonhegyi Juhfark 2006 száraz feh
Tel: 0036705322177
E-mail: [email protected]
Web: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rajnai Rizling

info

Cabernet Sauvignon

info

Chardonnay

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------