Hirmagazin.eu
Főoldal » Tagadták bűnösségüket a megvádolt rendőri vezetők
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tagadták bűnösségüket a megvádolt rendőri vezetők

forrás: MTI

Tagadták bűnösségüket a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt rendőri vezetők perében az utolsó szó jogán meghallgatott vádlottak kedden a Fővárosi Törvényszéken. A bíró csütörtökre tűzte ki az ítélethirdetést.

Az ügyészség elsősorban mulasztással elkövetett katonai bűncselekményekkel, elöljárói intézkedés, illetve utólagos felelősségre vonás elmulasztásával vádol 14 rendőrtisztet, és az ügyész korábban, perbeszédében jobbára felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Rendőrsapka a padon a volt rendőri vezetők és társaik 2006. őszi eseményekkel összefüggő büntetőperének tárgyalásán. MTI Fotó: Bruzák NoémiRendőrsapka a padon a volt rendőri vezetők és társaik 2006. őszi eseményekkel összefüggő büntetőperének tárgyalásán. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A vádlottak között van három rendőr tábornok: Bene László volt országos főkapitány, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori vezetője.

Az ügyészség a tévészékház 2006. szeptemberi ostromával kapcsolatban lényegében azt rója Gerényi Péter terhére: az események során világossá kellett válnia számára, hogy a helyszínparancsnok nem hajtja végre a székház megvédésére vonatkozó parancsot, ám a budapesti főkapitány mégsem tett érdemi intézkedéseket a parancs végrehajtása érdekében.

A tévészékház ostromát követő eseményekkel kapcsolatos vádpontok szerint a csapaterős rendőri intézkedések során az alegységparancsnokok nem intézkedtek annak érdekében, hogy megelőzzék, félbeszakítsák, illetve utólag kivizsgálják alárendeltjeik túlkapásait.

Az előző tárgyaláson a magasabb rendfokozatú vádlottak nyilatkoztak az utolsó szó jogán és javarészt tagadták bűnösségüket, kedden a még hátralévő nyolc vádlott kérte az utolsó szó jogán a vádak alóli felmentését. Azt hangoztatták: nem követtek el bűncselekményt, évek, évtizedek óta tisztességesen látják el szolgálatukat, a jelenlegin kívül büntetőeljárás nem folyt ellenük.

Az egyik, jelenleg is rendőri szolgálatát teljesítő vádlott rámutatott arra: a 2006-os eseményeket követően megváltozott a tömegrendezvények rendőri kezelése. Azt mondta, ő és több, a vádlottak padján ülő kollégája is sokat tett azért, hogy minél kevesebb erőszak alkalmazásával lehessen fenntartani a rendet ezeken a demonstrációkon, és a vádbeli események óta sokat javult is a helyzet.

 

Hasonló hírek

Óriási mázli! Vasúti átjáróban állt le autója, de megmenekült a debreceni férfi!

Mazsi

Saját kutyáját éheztette..

Géza

Bujkáltak az intézet elől a szekéren meghalt lányok: édesanyjuk szerint az állandó menekülés lett a vesztük

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------