Image default
Külföld

„Szuper nagy” rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt Észak-Korea

Sikeresen tesztelt Észak-Korea egy „szuper nagy” rakéta-sorozatlövő rendszert – közölte pénteken a KCNA állami hírügynökség.

A tájékoztatás szerint nagyon meg volt elégedve az eredménnyel a sikeres próbát figyelemmel kísérő Kim Dzsongun észak-koreai vezető.

A sorozatos tesztindítás a szuper nagy rakéta-sorozatlövő rendszer hadrafoghatóságát, katonai-tecnikai felsőbbrendűségét és megbízhatóságát volt hivatott bizonyítani” – jelentette a KCNA. „A legfőbb vezető nagyon elégedett volt a próbaindítás eredményeivel” – fűzte hozzá a phenjani hírügynökség.

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított csütörtökön a Japán-tenger felé – közölte a dél-koreai hadsereg, amely szerint feltehetőleg a kommunista állam arzenáljának új rakéta-sorozatlövő rendszerét tesztelték, miután korábban három próbaindítást már tettek.

A Reuters hírügynökség egyben megjegyezte, hogy a rakétateszt egyfajta emlékeztető lehet az Egyesült Államoknak az amerikai hálaadási ünnep alkalmából, hogy közeledik az év végi határidő, amelyet Phenjan megszabott Washingtonnak a nukleáris tárgyalások felgyorsítása érdekében. Észak-Korea több rugalmasságot vár az Egyesült Államoktól, hogy közeledhessenek egymáshoz az álláspontok, miután holtpontra jutottak a tárgyalások.

A címlapfotó illusztráció., Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Oszama bin Láden testőre segélyt kap Németországban

Mazsi

A félelemkeltés volt a fő célja a hamburgi tüntetéseknek

Edit

Gyermekrabszolgák lettek a tragédia túlélői

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------