Hirmagazin.eu
Főoldal » Szűcs Lajos temetése: ketten támogatták Pécsi Ildikót, annyira gyenge az özvegy – fotók
Sporthirek

Szűcs Lajos temetése: ketten támogatták Pécsi Ildikót, annyira gyenge az özvegy – fotók

A Gödöllő Máriabesnyő nevű részén található bazilika temetőjében helyezték örök nyugalomra Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgót csütörtökön. A szertartás délelőtt 10 órakor kezdődött.

Szűcs Lajos Újpesten kezdett futballozni, első profi csapata a Dorogi Bányász volt. 1966 és 1969 között a Ferencváros, 1971 és 1977 között a Budapest Honvéd játékosa volt. a legendás focista 76 évesen, júliusban hunyt el.

Tegnap, szerdán a Fradi stadionjában, a Groupama Arénában a szurkolók, barátok, tisztelők tartottak megemlékezést, erről itt nézhet meg képeket. Pécsi Ildikó színésznő, Szűcs özvegye ezen a megemlékezésen nem lehetett ott, orvosai szerint ugyanis nem állt készen arra, hogy a temetés előtt még egy másik, lelkileg is megterhelő eseményen részt vegyen. Az előző hetekben többféle információ is napvilágot látott arról, hogy Pártos Csilla, aki az elmúlt években hangos jogi háborút vívott volt férje és annak édesanyja, Pécsi Ildikó ellen, vajon ott lesz-e a temetésen.

A csütörtöki szertartás Gödöllőn, a máriabesnyői temetőben zajlik, a ravatalnál a barátok, tisztelők is ott lehettek, de maga a temetés már csak a családtagok részvételével zajlik.

Focilabda a virágok között

Már a szertartás előtt fél órával gyülekezett a tömeg a máriabesnyői bazilika díszudvarán, ahol virágok és koszorúk között elhelyezve, egy zöld-fehér focilabdát formázó urnában helyezték a ravatalra Szűcs Lajos hamvait. Mint azt korábban a Blikk megírta, Pécsi Ildikó nincs jó állapotban, ezért már most egy mentőautó várakozik a ravatal közelében.

A helyszínre elsők között Gémesi György polgármester érkezett.

Pécsi Ildikót támogatni kell

A szertartás kezdete előtt öt perccel taxi gördült be a bazilika udvarába, a nagyon gyenge állapotban lévő özvegyet, Pécsi Ildikót (80) két oldalról segítve kísérte a ravatalhoz fia és L. Péterfi Csaba, a család barátja.

Pécsi Ildikó, a fia és a menye könnyek között hallgatta végig a búcsúbeszédeket. Csaba többször is megpuszilta édesanyja kezét, Ildikó pedig lassan megvigasztalódott és átszellemülten hallgatta a párjáról szóló megemlékezéseket.

Az egyházi búcsúztató után Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője mondott beszédet.

„Olimpiai bajnok, 37 szeres válogatott, a nagy harcos, az őserő, aki minden csatát megnyert, de az utolsót elvesztette. Olyan embertől veszünk végső búcsút, akit szerettek és tiszteltek” – mondta.

Gémesi György, Gödöllő polgármestere Kányádi Sándor versével búcsúzott a város díszpolgárától, barátjától, majd így folytatta:

„Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos 50 évvel ezelőtt költözött Gödöllőre. Mindig jókedvű, figyelmes ember volt. Néhány napja a benzinkútnál egészen fiatal lányok kérdezték, hogy mikor temetik Lajos bácsit. Mindig ott tankolt, szerették, jókedve és szerény figyelmessége miatt. Ma is bámulattal emlékszem, hogy egy öregfiúk meccsen, amikor már elmúlt 60 éves, 25 méterről pontosan betalált a kapuba. A bíró nem adta meg a gólt, ő akkor a labda mögé állt, majd tűpontosan ugyanoda, a jobb sarokba újra betalált. Példa ő szeretetből, hűségből, mert nem hagyta el a hazáját, mikor mehetett volna. 51 évig élt szeretetben a feleségével. Példa erőből, mert 4 évig viselte panasz nélkül a testét romboló betegséget. Köszönöm a barátságod, nagyon fogsz hiányozni, szívünkben itt maradsz, nyugodj békében.”

Dunai Antal olimpiai bajnok futballista vidám történetekkel búcsúzott:

„Másfél óráig ellenfelek voltunk a pályán. Utána kezet fogtunk és együtt elmentünk valahova. Szűcs Lajos vicces volt, becsületes, óriási fej volt.”

Lakat T. Károly sportújságíró a család kérésére mondott beszédet:

„Kamasz koromtól barátok voltunk. Példaértékű sportoló, barát, apa és nagypapa volt, az az ember, aki mindenkinek példát mutatott. Volt, amikor apám helyett aláírta az intőmet, vagy ki tudja, honnan, orvosi igazolást szerzett, hogy ne kelljen iskolába mennem. Már úton van a mennyei futballcsapat felé, ahol megannyi világsztár várja. jó utat, jó játékot” – búcsúzott a barát.

Herczenik Anna operaénekes a Fényév távolság és az Örökre szépek című dallal búcsúzott.

A szertartás végén felszólították a jelenlévőket, hogy – az özvegy kérésére – tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól, a temetőben pedig csak a meghívóval jelentkezők jelenjenek meg a végső búcsúnál. Kérték a sajtó munkatársainak távolmaradását is a szertartás következő részétől.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Fotó: Pozsonyi Zita

Hasonló hírek

Gyönyörű emlékek, Egerszegi Krisztina éppen 30 éve tündököl – VIDEÓ

Mazsi

208 millió forint jár az olimpiai aranyért

Edit

Az utolsó pillanatban nyert az Újpest – MTI 2014-09-03 18:58

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!