Image default
Külföld

[email protected] van a palacsintában: a németek háromnegyede nem tudja ki az a Manfred Weber

A legfrissebb adatok szerint a német választópolgárok csupán negyede hallott a Néppárt csúcsjelöltjéről,- írja a 888.hu.

Egy hónap múlva tartják az európai parlamenti választásokat, és ez alkalomból részletes felmérést készítettek Németországban, hogy feltérképezzék, a választópolgárok mennyire ismerik a pártok jelöltjeit. A kutatást a dpa német hírügynökség megbízásából a YouGovkészítette el, és igencsak meglepő eredmények születtek.

A NÉMETEK 45 SZÁZALÉKA A KILENC CSÚCSJELÖLT KÖZÜL EGYET SEM TUDOTT MEGNEVEZNI”

– áll a felmérés elején, majd azzal folytatják, hogy

a válaszadók alig 26 százaléka tudta, kicsoda Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, aki abban bízik, hogy ő lesz az Európai Bizottság következő elnöke.

A kutatás megjegyzi, nem csak Webernek van azzal baja, hogy nem ismerik az emberek. A legismertebb az SPD-s Katarina Barley, aki népszerűségét annak köszönheti, hogy egy ideig család-, idős-, nőügyi és ifjúsági miniszter volt, majd 2018 márciusától igazságügyi miniszterként tevékenykedik a szövetségi kormányban. Őt a megkérdezettek 39 százaléka ismerte.

Az eredmények alapján Weberhez hasonló közismertségnek örvend Nicola Beer, a német Szabad Demokrata Párt főtitkára és jelöltje. Ezen a listán is leszerepeltek a német Zöldek, ugyanis a jelöltjeiket alig ismerik otthon: Ska Kellert a válaszadók hét, míg Sven Giegoldot hat százalékuk ismerte.

888

Hasonló hírek

Így lesz muzulmán Franciaország! Videó, elképesztő számokkal

Mazsi

Oroszország nem létesít újabb támaszpontot Szíriában

info

Hatalmas hóvihar tombol Bulgáriában

info