Image default
Külföld

[email protected] van a palacsintában: a németek háromnegyede nem tudja ki az a Manfred Weber

A legfrissebb adatok szerint a német választópolgárok csupán negyede hallott a Néppárt csúcsjelöltjéről,- írja a 888.hu.

Egy hónap múlva tartják az európai parlamenti választásokat, és ez alkalomból részletes felmérést készítettek Németországban, hogy feltérképezzék, a választópolgárok mennyire ismerik a pártok jelöltjeit. A kutatást a dpa német hírügynökség megbízásából a YouGovkészítette el, és igencsak meglepő eredmények születtek.

A NÉMETEK 45 SZÁZALÉKA A KILENC CSÚCSJELÖLT KÖZÜL EGYET SEM TUDOTT MEGNEVEZNI”

– áll a felmérés elején, majd azzal folytatják, hogy

a válaszadók alig 26 százaléka tudta, kicsoda Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje, aki abban bízik, hogy ő lesz az Európai Bizottság következő elnöke.

A kutatás megjegyzi, nem csak Webernek van azzal baja, hogy nem ismerik az emberek. A legismertebb az SPD-s Katarina Barley, aki népszerűségét annak köszönheti, hogy egy ideig család-, idős-, nőügyi és ifjúsági miniszter volt, majd 2018 márciusától igazságügyi miniszterként tevékenykedik a szövetségi kormányban. Őt a megkérdezettek 39 százaléka ismerte.

Az eredmények alapján Weberhez hasonló közismertségnek örvend Nicola Beer, a német Szabad Demokrata Párt főtitkára és jelöltje. Ezen a listán is leszerepeltek a német Zöldek, ugyanis a jelöltjeiket alig ismerik otthon: Ska Kellert a válaszadók hét, míg Sven Giegoldot hat százalékuk ismerte.

888

Hasonló hírek

Horror a focipálya mellett: Friss hírek az elvágott torkú férfiről

Mazsi

Mi történt hirtelen? Merkel simán lerázta Orbán Viktort

Mazsi

Brutális gyilkosság a faluban: Vérző fejjel találtak az idős asszonyra

Mazsi