Hirmagazin.eu
Főoldal » Szöul az atomtámadás első jelére porig rombolja Phenjant
Külföld

Szöul az atomtámadás első jelére porig rombolja Phenjant

forrásÍ: MTI

Szöulban készen állnak a tervek, hogy egy esetleges észak-koreai atomtámadás első jelére a földdel tegyék egyenlővé Phenjant – jelentette vasárnap katonai forrásokra hivatkozva a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

“Phenjan minden kerületét, különösen azokat, ahol az észak-koreai vezetés rejtőzködhet, ballisztikus rakétákkal és robbanótöltetekkel fogjuk porig rombolni, amint Északról bármilyen jelet tapasztalunk, amely atomfegyver bevetésére utal. Más szóval az északi főváros hamuvá lesz, és eltűnik a térképről” – tette világossá a neve mellőzését kérő dél-koreai katonai forrás.

Szöul az atomtámadás első jelére porig rombolja Phenjant
Észak-Korea újabb kísérleti atomrobbantásáról szóló tévétudósítást mutatnak a televíziók egy szöuli műszaki áruházban 2016. szeptember 9-én. Phenjan ezen a napon bejelentette, hogy végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását a kommunista rezsim fennállásnak 68. évfordulója alkalmából. (MTI/AP/Ahn Jang Dzsun)

Korea Tömeges Válaszcsapás és Megtorlás

A védelmi minisztérium a parlamentnek is jelentette, hogy készen áll a Korea Tömeges Válaszcsapás és Megtorlás nevű terv. A névtelenséget kérő katonai vezető közölte, hogy háború esetén, ha atomtámadásra utaló jelet észlelnek, a dél-koreai hadsereg azonnal megelőző csapást mér személyesen Kim Dzsong Unra és az észak-koreai katonai vezetésre. Ehhez Szöul saját fejlesztésű, 300, 500 és 1000 kilométeres hatótávolságú, hagyományos robbanótöltettel felszerelt ballisztikus rakétákat készített elő. Jövőre pedig az egész rakétaarzenált letesztelik és ki is bővítik.

“a legtöbb, amire a hadsereg saját atomfegyver híján képes”

“A válaszcsapás és megtorlás terve a legtöbb, amire a hadsereg saját atomfegyver híján képes” – nyomatékosította a névtelenül nyilatkozó katonatiszt. Egy másik forrás arról is beszámolt, hogy a dél-koreai haderőn belül saját egységet hoztak létre, amelynek feladata az, hogy támadás esetén elpusztítsa az észak-koreai katonai vezetést.

Észak-Korea ünnepel

Phenjan a héten végrehajtotta ötödik kísérleti atomrobbantását, mind a négy korábbinál nagyobb erejű töltetet hozva működésbe. A robbantást a nemzetközi közösség határozottan elítélte, az ENSZ Biztonsági Tanácsa pedig újabb büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Észak-Koreával szemben.

Mindenki figyel

Sung Kim, Washington észak-koreai különmegbízottja azt közölte vasárnap Tokióban, japán külügyi illetékesekkel folytatott megbeszélései után, hogy az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea fontolóra vette az általuk egyoldalúan Phenjan ellen bevezetett szankciók szigorítását, függetlenül az ENSZ BT által foganatosítandó újabb büntetőintézkedésektől. Az újabb amerikai szankciókról nem árult el részleteket, azt mondta, hogy még nem döntöttek róluk. “Nagyon szorosan együtt fogunk működni a BT-vel, és ezen túlmenően a lehető legkeményebb intézkedéseket tesszük meg válaszul Észak-Korea legutóbbi cselekedeteire” – mondta Sung Kim.

 

Hasonló hírek

Háborús állapotokat teremtettek a migránsok egy német kisvárosban

Mazsi

Az SZBU keresi az ukrán-orosz fogolycsere során elengedett donyecki szakadárt

Géza

Véres leszámolást tervez az Iszlám Állam: Új célpontokra derült fény!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------