Hirmagazin.eu
Főoldal » “Szörnyű fájdalmat éreztem” – megszólalt a hős magyar férfi, akit megkéseltek Németországban – ő maga mesélte el, mi történt pontosan
Külföld

“Szörnyű fájdalmat éreztem” – megszólalt a hős magyar férfi, akit megkéseltek Németországban – ő maga mesélte el, mi történt pontosan

Beállt a nők és a támadó közé, mikor az rájuk támadt, ezért késelték meg a magyar férfit Németországban. Azt mondja, ott nem ő volt az egyedüli hős, egyik barátjának köszönheti az életét.

Ahogy a Blikk megírta, az eset még január 4-én történt, de a magyar Külügyminisztérium csak januárt 17-én, pénteken reagált a történtekre.

“A német ügyészséghez fordultunk, mert Németországban feltehetőleg egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben. A német sajtó szerint egy arab vagy afrikai származású férfi dulakodás közben megszúrt egy magyar fiatalembert” – közölte a tárca államtitkára, Menczer Tamás.

(A legfrissebb hírek itt)

Az esettel kapcsolatban a Ripostnak sikerült megkeresnie az említett fiatalembert, a 20 éves L. Márkot, aki elmesélte a történteket saját szemszögéből is.

Először egy házibuliban voltunk, majd éjfél után együtt sétálva indultunk el egy bár irányába. Néhányan előrementek, 10-20 méterrel előttünk sétálhattak, amikor hangzavart hallottunk: egy idegen beléjük kötött és rájuk támadt. Odarohantunk és ellöktem a lányokba belekötő férfit. Ő megfordult, azonnal kést rántott és szúrt. Szörnyű fájdalmat éreztem a felsőtestemben. Én a földre estem, a támadó elrohant

– mesélte.

“A barátom, H. Lajos rohant oda hozzám és elszorította a sebet. Odacsődültek az emberek, a közeli bárból hoztak rongyokat, és Lali azokkal tett rám szorítókötést. Nemsokára kinn voltak a mentők is, rögtön kórházba vittek, azt mondták, életmentő műtétet kell rajtam végrehajtani. Aztán kiderült, hogy kétszeresen is óriási szerencsém volt: a kés átment az egyik bordámon, de 1-2 centivel elkerülte a szívemet és az artériákat is. A másik szerencsém pedig Lajos lélekjelenléte volt: ha nem szorítja el a sebet, valószínűleg elvérzek, mire kiérnek a mentők” – fejezte be a történteket Márk, aki az eset óta már jobban van, a bordatörésen túl nem szenvedett maradandó károkat.

A 20 éves fiú egyébként CNC-programozónak tanul Németországban a 150 kilométerre lévő Sigmaringben és ott él rokonaival, az eset estéjén csak ismerőseit ment meglátogatni Schömbergbe, ami Stuttgart mellett fekszik.

A másik hős fiú, Lajos édesanyja is megszólalt a történtekkel kapcsolatban: “Nagyon nagy szerencse, hogy együtt lehettek! Egy szülőnek sem kívánom azt a reggelt, és nagyon büszke vagyok a fiamra, hogy volt lélekjelenléte és nem hagyta elvérezni a barátját”.

A német sajtó értesülései szerint a támadó menekülés közben megszúrt egy 35 éves török férfit is, akit szintén kórházba kellett szállítani a támadást követően. A rendőrség közlése alapján a támadó arab vagy török származású lehet, Márk szerint azonban egyértelműen afrikai volt, valószínűleg szomáliai.

A sajtó szerint a tettesnek köze lehetett az ugyan ebben az utcában lévő menekültszálláshoz, de ez “nem azt jelenti, hogy ott lakott vagy lakna”. A város egyik hotelje lett átalakítva szállónak, a lapok rendszeresen írnak róla, sok a probléma, a tűzoltóság rendszeres látogatója a környéknek, mert van, hogy tüzet raknak a szobában, sok a bunyó a környéken.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Szörnyű balesetben halt meg a gyakorlatozó katona! – VIDEÓ

Mazsi

Repülőgépen akartak robbantani a terroristák

Mazsi

Folyamatosan érkeznek Bécsbe a szíriai béketárgyalás résztvevői

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!