Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Szórj sót a sütődbe! – Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk!

Olyan tip­pet osz­tunk meg veled, ami egy­szerű, ha­té­kony és hi­he­tet­le­nül olcsó is!

A só egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Ahogyan az ételeinkből sem. De nemcsak az ebéded és vacsorád, hanem az életed is megízesíti: nagyszerű dolgokra képes ugyanis!

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk!

Ezeket a trükköket neked is ki kell próbálnod, mert szuperhatékonyak és nevetségesen olcsók!

A széttört tojásra

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 1

Leejtettél egy tojást, és most minden csupa maszat? Kellemetlen és nehézkes feltakarítani egy nyers tojást. Ha viszont rászórsz egy marék sót, hagyod 15-20 percig érintetlenül, akkor utána már egyetlen mozdulattal eltüntetheted a nyomokat.

A vágódeszkára

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 2

Ha a vágódeszkád szaga már hagy némi kívánnivalót maga után, akkor is, amikor alaposan elmosogatod, ragadj sót ehhez is. Egyszerűen szórd rá, dörzsöld át egy félbevágott citrommal, majd öblítsd le meleg vízzel. A szagnak nyoma sincs.

A sütőbe

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 3

Ha készül az étel, de a finomság szétfröccsent kissé a sütődben, akkor szórj rá a kiloccsant részre egy kevés sót, az ételedet pedig nyugodtan süsd tovább. A só megakadályozza, hogy füstölni és égni kezdjen, ami kifolyt. Ráadásul eltakarítani is jóval egyszerűbb lesz utána.

Felvágott gyümölcsre

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 4

Amikor előkészíted a gyümölcssalátát, a felvágott almákra és barnulásra hajlamos gyümölcsökre locsolj egy kevés sós vizet. Ez megakadályozza, hogy idő előtt barnulásnak induljanak a szeletek. Tálalás előtt pedig öblítsd le, így picit se marad sós ízű a csemege.

Dióra és mogyoróra

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 5

Ha olyan süteményt vagy ételt készítesz, melyhez diót vagy mogyorót kell törnöd – vagy csak egyszerűen uzsonnára fogyasztanád ezeket a magokat, akkor 1-2 órára áztasd őket sós vízbe. Sokkal könnyebben fogod tudni feltörni utána a héjukat.

Pezsgősüvegre és borra

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 6

Gyorsan szeretnéd behűteni a következő üveg italt? Nem kell órákon át hűtőben tartanod az üvegeket. Elég, ha jeget raksz egy tálba, a jeget megszórod sóval, és ebbe rakod az üveget. A só hatására a jég olvadni kezd, de hidegéből mégsem veszít, ezért alaposan és gyorsan hűti le az italodat.

Ételmaradékos fazékra

Szórj sót a sütődbe! - Meghökkentő, szuper trükköt mutatunk! 7

Az odakozmált ételt, a makacs ételmaradékot könnyedén el tudod távolítani, ha felengeded vízzel a fazekat, szórsz bele 2 marék sót, majd 20 percig felforralod. Vége a dörzsölésnek és sikálásnak, elég néhány könnyed mozdulat ezután a mosogatószivaccsal.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Karácsonyi dekorációs ötletek

Edit

Nézd ezt a különleges padló dizájnt! Tökéletes egy hagyományos stílusú lakásba

Edit

Kreatív foltvarrás

info