Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Szórj lisztet a mosogatóba és nem lesz több gondod

Szá­mos ház­tar­tási prak­tika segít abban, hogy ra­gyog­jon a konyha. Ta­lál­tunk egy na­gyon olcsó és ha­té­kony trük­köt, hogy a mo­so­gató csil­log­jon a tisz­ta­ság­tól.

A rozsdamentes acélból készült mosogató akkor a legszebb, ha csillog. Sokan méregdrága bolti szerekkel próbálják megőrizni fényességét, pedig egy jóval olcsóbb és egyszerű házi praktika is létezik. Használj lisztet és szódabikarbónát!

Szórj lisztet a mosogatóba és nem lesz több gondod

1. Keverd össze szódabikarbónát vízzel!

Első lépésben egyenlő arányban keverj össze szódabikarbónát vízzel, majd egy szivacs segítségével dörzsöld át az egész felületet, a végén öblítsd le, majd töröld szárazra!

2. Most jöjjön a liszt!

Fogj egy fél bögre lisztet és szórd be vele az egész mosogatót. Egy puhább szivaccsal vagy ronggyal dörzsöld végig a lisztet, majd bő vízzel öblítsd le, végül pedig törölgesd szárazra. Hidd el, ragyogni fog, és fillérekbe került.

Szórj lisztet a mosogatóba és nem lesz több gondod 1

A liszt egyébként a zsíros foltokat is kiszedi a ruhákból. Szórj a szennyeződésre, masszírozd az anyagba, majd hagyd állni kicsit.Mielőtt a mosógépbe teszed, rázd le róla a port. Mosás után nyoma sem lesz a foltnak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Új mosdók javítják a higiéniát az iskolákban

Géza

Helyezd el ezt az otthonodban és 1 órán belül eltűnnek a legyek, szúnyogok és a bogarak!

Mazsi

Egy hihetetlenül hatékony szer a penész ellen

Edit