Főoldal » Szombathelyi ételmérgezés: futár vitte Pestre a mintákat
Életmód hírek

Szombathelyi ételmérgezés: futár vitte Pestre a mintákat

Nem Szombathelyen, hanem egy fővárosi laboratóriumban vizsgálják a tömeges szombathelyi ételmérgezés okát, külön futár vitte Budapestre az ételmintákat. Hamarosan eredmény várható.

Már ma kiderülhet, miért betegedett meg 250 gyerek Szombathelyen múlt héten. A Ripost információi szerint egy budapesti laboratóriumban vizsgálják a szombathelyi tömeges ételmérgezés okait. Soron kívül, futár vitte a fővárosba az alapanyagokból és készételekből vett mintákat.

Szombathelyi ételmérgezés: futár vitte Pestre a mintákat

Mint arról beszámoltunk, négy szombathelyi általános iskolában 250 gyermek betegedett meg a menzán, feltehetően a gyümölcsleves volt a bűnös.

Hányás és hasmenés miatt sok diák hiányzott pénteken, de az órák nem maradtak el a kisebb osztálylétszámok miatt. A négy szombathelyi általános iskolát egyetlen főzőkonyha látja el. A szolgáltató, az Elamen Zrt. azonnal bezárta a főzőkonyhát, és jelentette az esetet a hatóságoknak. Ezzel persze nem volt egyedül, az iskolák igazgatói és a beteg gyerekek szülei is bejelentetést tettek. A Vas megyei Kormányhivatal haladéktalanul megkezdte a járványügyi kivizsgálást.

Információink szerint az ételmintákat rendkívüli futár vitte a budapesti laboratóriumba. Általában 48-72 óra szükséges a teljes körű laboratóriumi vizsgálathoz, így már a hét elején kiderülhet, pontosan mi okozta a tömeges ételmérgezést.

A szombathelyi közétkeztetést ellátó Elamen Zrt. közleményben ismerte el, hogy tudomása van a megbetegedésekről a városban. Teljes körű kivizsgálást kértek a hatóságoktól, a szolgáltató szerint az sem kizárható, hogy a csapvíz volt a bajok forrása.

Hasonló mértékű tömeges ételmérgezés, amibe több száz gyermek betegedett bele, utoljára három évvel ezelőtt történt Óbudán, az idősebb Béres Józsefről elnevezett általános iskolában.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Budapest, XVIII. kerület, Sebők Zoltán Szakrendelő: Augusztus 5-től ismét változik a vérvétel helyszíne!

Géza

Zokogtam, amikor ezt elolvastam! A lányok kihallgatták a bácsik beszélgetését

Mazsi

Elképesztő módszerrel lesz ragyogóan fehér a fogad

Mazsi