Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szóltak, mégis a végítéletet hozta el Budapestre az a pár centi hó

Magyarország — Hiába mondták az időjárás-jelentők már péntek este óta, hogy jön a hó, ami nem is csak mutatóba esik, mégis szinte az egész országban kaotikus közlekedési állapotok alakultak ki.

A fővárosi közterület-fenntartó azt írta sajtóközleményében, hogy már vasárnap 19 órától megemelték a készültségi fokozatukat, és a cég hétfőre virradóra a sűrű havazás ellen 68 munkagépet vetett be a főbb útvonalakon. A délelőtti hóesésben már eggyel több gép és 216 hólapátoló is dolgozott a hóeltakarításon – írták.

A 23-as vonalon közlekedő csuklós busznak az elszakadt csuklórésze az utastérbe kotorta a havat – írta olvasó-riporterünk, Fanni

A főpolgármester hétfőn a Facebookon reagált az első hó okozta állapotokra: azt írta, már dolgoznak azon, hogy ne csak 219 hómunkás takarítsa a közterületeket, hanem legalább 300-400 ember legyen minderre. Karácsony Gergely azt is írta, hogy a latyak eltakarításával megvárják a délutáni csúcsforgalom végét, mert napközben lassítaná az egyébként is nehézkes közlekedést.

Pár napig megmarad a hó, lehet majd szánkózni, Dorka már ki is vitte a gyerekeket / Fotó: Zsolnai Péter

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint ilyen esetekben három dolgot kell észben tartani: türelem, tolerancia, téli gumi.

– Ilyen közlekedési viszonyoknál mindig számoljunk rá bőven az utazási időre – tanácsolja a Blikk olvasóinak a szakember.

 A járdák takarítása családi házak esetében a tulajdonosok dolga. A társasházaknál viszont a lakóközösségé a felelősség, még ha a feladatot ki is adja – mondta lapunknak a Brainház Kft. képviselője.

A havas, jeges járdák miatt a települések bírságolhatnak is, minimum 50 ezer forint a büntetés összege.

Leesett az első hó itthon

Bár a hó miatt több járatnál volt fennakadás, a Budapesti Közlekedési Központ azt írta nekünk, tartós akadályok nem alakultak ki. Olvasóriporterünk viszont találkozott egy érdekes busszal: a 23-as csuklója kiszakadt, a gumiharmonika pedig egyfajta hókotróként az utastérbe söpörte be a havat, miközben haladt a járgány. Jelentős – akár 215 perces – késéseket, járatkimaradásokat okozott a havazás a vasúti közlekedésben is olvasóink szerint.

Az egri buszba az Egressy útnál csapódott egy furgon a havas úton, olvasóriporterünknek jár a 10 ezer forint

Egy vonat utasai, miután fél órát vártak Budapest-Zugló megállóhely előtt a vonaton, úgy döntöttek, inkább leszállnak és gyalog mennek tovább. A MÁV a honlapján azt írta, hogy biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához.

Hasonló hírek

Légy képben! Ne légy a magad ellensége! Nézd meg, hol mérnek a rendőrök! (Országos!) + közlekedési prognózis a hétvégére!

Géza

Friss hírek: Megrázó fordulat: ismerhette áldozatát a könyörtelen óbudai gyilkos

Géza

Sajtóközlemény érkezett Rékasi Károly állapotáról!

Mazsi