Hirmagazin.eu
Főoldal » Szóltak, mégis a végítéletet hozta el Budapestre az a pár centi hó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szóltak, mégis a végítéletet hozta el Budapestre az a pár centi hó

Magyarország — Hiába mondták az időjárás-jelentők már péntek este óta, hogy jön a hó, ami nem is csak mutatóba esik, mégis szinte az egész országban kaotikus közlekedési állapotok alakultak ki.

A fővárosi közterület-fenntartó azt írta sajtóközleményében, hogy már vasárnap 19 órától megemelték a készültségi fokozatukat, és a cég hétfőre virradóra a sűrű havazás ellen 68 munkagépet vetett be a főbb útvonalakon. A délelőtti hóesésben már eggyel több gép és 216 hólapátoló is dolgozott a hóeltakarításon – írták.

A 23-as vonalon közlekedő csuklós busznak az elszakadt csuklórésze az utastérbe kotorta a havat – írta olvasó-riporterünk, Fanni

A főpolgármester hétfőn a Facebookon reagált az első hó okozta állapotokra: azt írta, már dolgoznak azon, hogy ne csak 219 hómunkás takarítsa a közterületeket, hanem legalább 300-400 ember legyen minderre. Karácsony Gergely azt is írta, hogy a latyak eltakarításával megvárják a délutáni csúcsforgalom végét, mert napközben lassítaná az egyébként is nehézkes közlekedést.

Pár napig megmarad a hó, lehet majd szánkózni, Dorka már ki is vitte a gyerekeket / Fotó: Zsolnai Péter

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató szerint ilyen esetekben három dolgot kell észben tartani: türelem, tolerancia, téli gumi.

– Ilyen közlekedési viszonyoknál mindig számoljunk rá bőven az utazási időre – tanácsolja a Blikk olvasóinak a szakember.

 A járdák takarítása családi házak esetében a tulajdonosok dolga. A társasházaknál viszont a lakóközösségé a felelősség, még ha a feladatot ki is adja – mondta lapunknak a Brainház Kft. képviselője.

A havas, jeges járdák miatt a települések bírságolhatnak is, minimum 50 ezer forint a büntetés összege.

Leesett az első hó itthon

Bár a hó miatt több járatnál volt fennakadás, a Budapesti Közlekedési Központ azt írta nekünk, tartós akadályok nem alakultak ki. Olvasóriporterünk viszont találkozott egy érdekes busszal: a 23-as csuklója kiszakadt, a gumiharmonika pedig egyfajta hókotróként az utastérbe söpörte be a havat, miközben haladt a járgány. Jelentős – akár 215 perces – késéseket, járatkimaradásokat okozott a havazás a vasúti közlekedésben is olvasóink szerint.

Az egri buszba az Egressy útnál csapódott egy furgon a havas úton, olvasóriporterünknek jár a 10 ezer forint

Egy vonat utasai, miután fél órát vártak Budapest-Zugló megállóhely előtt a vonaton, úgy döntöttek, inkább leszállnak és gyalog mennek tovább. A MÁV a honlapján azt írta, hogy biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához.

Hasonló hírek

Megszökött egy fogoly Budapestről, a rendőrség keresi

Géza

Országos Rendőr- és Tűzoltónap – a rendőrök és a tűzoltók a Városligetben gyülekeznek

Edit

Kiderült: Karácsony Gergely kampányfőnöke írta a levelet, amiről azt állították, hogy a Pesti úti Idősotthon vezetője írta

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------