Hirmagazin.eu
Főoldal » Szociális bérlakásra pályázna? Megmutatjuk, mit tegyen!
Esélyegyenlőség

Szociális bérlakásra pályázna? Megmutatjuk, mit tegyen!

A Budapest, XVIII. kerületi képviselő-testület a legutóbbi ülésén módosította a lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló 19/2011. (V. 31.) önkormányzati rendeletét.

A módosítás leginkább a szociális alapon biztosított lakások bérbeadására vonatkozó eljárás rendjét érinti, hiszen a pályáztatási rendszer mellett a jövőben lehetőség nyílik lakásjuttatási névjegyzék alapján is önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadására.

De hogyan lehet a lakásjuttatási névjegyzékre kerülni?

Minden naptári évben (január 1-je és december 31-e között) egy alkalommal lehet a rendelet mellékletét képező nyomtatványon bérbevételi ajánlatot benyújtani, kizárólag két típusú lakásra a Havanna-lakótelepen. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások – 28, 35, 53, 60 és 71 négyzetméter alapterületű típuslakások – döntő többsége ezen a lakótelepen található.

Az ajánlat benyújtását megelőzően – ellentétben a pályázattal – nem áll még rendelkezésre konkrét, megtekinthető lakáscím, de a nehéz körülmények között élő családok számára lehetőség nyílik arra, hogy a típuslakások alapvető jellemzőit ismerve beadják az ajánlatukat.

Az önkormányzat a lakásjuttatási névjegyzéket minden év első harmadában állítja össze, elbírálva az előző évben benyújtott ajánlatokat. A különböző alapterületű típuslakásokra külön-külön névjegyzékben rangsoroljuk az érvényes bérbevételi ajánlatot benyújtó személyeket, családokat.

Mi történik a névjegyzék felállítását követően?

Az önkormányzat a Havanna-lakótelepen található üres, megüresedő vagy újonnan önkormányzati tulajdonba kerülő lakások esetében a névjegyzék alapján folyamatosan biztosítja a mielőbbi bérbevétel lehetőségét.

A konkrét lakás megtekintésére, valamint a feltételek ellenőrzését követően a szerződéskötésre az adott típuslakásra vonatkozó névjegyzék első helyén álló ajánlattevő kap lehetőséget. Abban az esetben, ha a lakásbérleti szerződés megkötése mégsem történik meg, az adott lakástípusra megállapított névjegyzéken szereplő következő ajánlattevő kap lehetőséget a lakásbérletre.

Az új rendszer bevezetésével az önkormányzatnak az az elsődleges célja, hogy a megüresedett, kiadható állapotban lévő lakásokat – figyelembe véve a szociális szempontokat is – mielőbb bérbe tudja adni. Az önkormányzat rendeletében meghatározott eljárásrend és a mindenki számára megismerhető szempontrendszer garantálja, hogy a szociális bérlakások azoknak a családoknak nyújtsanak hosszabb távú megoldást, amelyek életkörülményei és szociális helyzete miatt indokolt az önkormányzati támogatás ezen formája.

Forrás: tovabb18.hu, szerző: 

Kép: 

Hasonló hírek

Sérült és ép előadók lépnek közösen színpadra egy estén a Trafóban

info

Ez a különleges produkció több millió embert vett le a lábáról – VIDEÓ

Edit

Az UEFA kétmillió euróval segíti a menekült gyerekeket

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------