Image default
Belföldi hírek

Szívszorító üzenetet hagyott hátra a kislány, akit halálba zaklattak az osztálytársai

Sokan követelnek határozott állami közbeavatkozást Auszráliában, miután év eleje óta öt kisgyerek követett el sikeres öngyilkosságot az iskolai zaklatások miatt.

Az ausztráliai Perthben élő 14 éves Rochelle Pryor öngyilkos lett, miután az iskolában túl sok inzultus érte őt a származása miatt. Az ausztrál őslakos felmenőkkel rendelkező kisiskolás a saját szobájában vetett véget az életének – írja a Sun.

Szívszorító üzenetet hagyott hátra a kislány, akit halálba zaklattak az osztálytársai
Rochelle Pryor (facebook)

“Ha egyszer elmegyek, a zaklatásnak és rasszizmusnak is vége lesz.”

– írta a Facebook oldalán Pryor, mielőtt végzett volna magával. A beszédes bejegyzésre a fiatal lány egyetlen barátja reagált a közösségi oldalon.

“Nagyon kedves, aranyos és boldog lány volt, de a származása miatt még a legjobb barátai is csúfolták. Sok rasszista megjegyzést kapott, gyakran teljesen ismeretlen emberek szóltak be neki, akik azt sem tudták, mit beszélnek.”

– fogalmazott a Pryor nővére, a 17 éves Kyanne.

Ausztráliban sajnos nem ez az első eset idén, hogy bennszülött fiatalok öngyilkosságot követnek el az iskolai zaklatások miatt.A kontinens méretű országban 5 fiatal végzett magával január elseje óta amiért rasszista támadások érték őket az iskolában.A tragikus esetek nagy száma miatt egyre többen követelnek állami beavatkozást, hogy visszaszorítsák az iskolai gyűlölködést.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Akkor kér bocsánatot Bayer Hadházytól, ha a politikus bocsánatot kér Orbán Viktortól! Oszd meg!

Géza

Az osztrák sajtó egy része megtévesztően tudósított Bicskéről

Edit

Átadták az első elektronikus személyi igazolványt

info