Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Szívszorító: európai körútra vitte a családját, köztük hatéves lányát egy dél-koreai anya, mindnyájan szörnyet haltak a Dunában

Az édesanyjával és a nagyszüleivel együtt eshetett áldozatául a dunai hajó balesetnek egy dél-koreai kislány.

Mint azt a Blikk is megírta, szörnyű szerencsétlenség történt szerda este a Dunán, ugyanis összeütközött két hajó, amelyek közül a kisebbik, a Hableány felborult. A járművön 33 dél-koreai turista utazott, illetve a személyzet két tagja. A baleset eddig összesen hét emberéletet követelt.

Mint kiderült, egy, Incshon városában élő dél-korai család több tagja is a halottak között lehet, ugyanis jó pár helyi lap ír arról, hogy egy 38 éves dél-koreai édesanya és hatéves kislánya, valamint az anyuka szülei is a vízi járművön tartózkodtak. Az asszony 62 éves apja és 60 éves anyja rengeteget vigyáztak az unokájukra, mert kozmetikusként dolgozó lányuk nem ért rá a munkája miatt. Ezt szerette volna az édesanya meghálálni egy európai körúttal, amelynek Budapesten tragédia lett a vége. Az anya, a kislány és a két nagyszülő egyaránt szörnyethalt.

A nő férje dolgozott, így nem tarthatott a családdal: amikor tudomást szerzett a történtekről, azonnal szólt a szöuli külügyminisztériumnak, hogy Magyarországra akar jönni. Úgy tudni, péntek délután érkezik a Ferihegyi repülőtérre az apuka, akit más családtagok is elkísérnek.

Az iroda, amely az utat szervezte, úgy tudja, többen rokonok voltak az utasok közül: egy 28 éves fiút még keresnek, a nővérét azonban sikerült kimenteni. A Hableányon utazott a koreai belügyminisztérium három nyugalmazott munkatársa: a 63 éves Choi, a 61 éves Anmo és a 62 éves Yoo. Közülük állítólag csak Amnót tudták megmenteni.

Forrás: Blikk.hu /(HVG)

Fotó: Koncz Márton

Hasonló hírek

Felkavaró felvétel: a nyílt utcán raboltak el egy férfit Kőbányán

Mazsi

Ez lehet a bizonyíték! Újabb döbbenetes információ a meggyilkolt soroksári kocogó nő ügyében!

Géza

Sínre dőlt fák, leszakadt vezetékek: késlelteti a vonatközlekedést a tomboló szél

Géza